Мартин Камбуров коментира битката на върха в Първа лига между ЦСКА и Лудогорец


Мартин Камбуров коментира битката на върха в Първа лига между ЦСКА и Лудогорец
Снимка: Lap.bg

2913 0

Голмайстор №1 в историята на българския шампионат - Мартин Камбуров, даде интервю пред "Мач Телеграф", в което коментира ситуацията в Първа лига през сезон 2022/23.

"На мнение съм, че първенството е доста изравнено и всеки може да вземе от другия точки. Виждате, че за върха има интрига, както и борбата за оцеляване ще е жестока. Битката за място в евротурнирите е сериозна. Доста е изравнено първенството и интересно през този сезон. Очаквам през пролетта мачовете да са още по-хубави от тези през есента", сподели очакванията си бившият нападател.

На въпрос кой роден тим му прави най-голямо впечатление през кампанията той отговори:

"ЦСКА и Лудогорец са в оспорвана битка за титлата и съответно са първи и втори, борбата ще е тежка. Отборът, който ми направи най-силно впечатление, е Арда. Имам усещането, че сега ще имат още по-добра пролет. За мен те са доста симпатичен тим. Вижда се резултат от работата на Александър Тунчев, който е добър треньор. Надявам се и в Берое да се стабилизират и да имат далеч по-спокойна пролет. И разбира се, се надявам Локо Пловдив да е по-напред в класирането".

42-годишният Камбуров бе запитан и дали ЦСКА може да развали хегемонията на Лудогорец"Според мен това е напълно възможно. Лудогорец играе изключително слабо през есента. При положение, че имат толкова добри футболисти, за мен лично треньорът Анте Шимунджа има вина за резултатите. Не може с тези играчи да имаш такива резултати. Това е моето мнение. ЦСКА, колкото и странно да изглеждаха през този полусезон, взеха някои мачове с абсолютен късмет, но побеждаваха. Първи са, водят в класирането и имат абсолютно всички шансове да спечелят титлата. Лудогорец може да бъде свален през тази година, което няма да бъде лошо. Хубаво е да се случи и нещо различно и някой друг да стане шампион. Хем по този начин и в Лудогорец малко ще се стреснат. Ще бъде интересно", обобщи авторът на 256 гола в елита на България.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Саша Илич бе запитан: Лудогорец коленичи ли, защото те са 2-ри, а ЦСКА е 1-ви?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички