Най-скъпата потенциална 11-ка на ЦСКА срещу най-скъпата на Левски: Голяма разлика


Най-скъпата потенциална 11-ка на ЦСКА срещу най-скъпата на Левски: Голяма разлика
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

16632 0

Настъпи денят за дългоочакваното дерби в българската Първа лига. Лидерът във временното подреждане ЦСКА се изправя срещу Левски, който излиза за първия си двубой след напускането на Станимир Стоилов.

Селекцията на Саша Илич трябва да гони успеха на всяка цена, защото в противен случай Лудогорец ще се доближи до "червените" преди прекия им сблъсък. ЦСКА обаче е в серия от четири поредни двубоя без успех и без отбелязан гол срещу този опонент.

Справка на SportLive.bg показва и че съставът на Елин Топузаков е по-високо оценен от този на Илич. Нещо повече - най-скъпият потенциален стартов състав на "сините" струва почти колкото целия отбор на "армейците".

Най-скъпият стартов състав за ЦСКА

Целият тим на "червените" е оценен на 16,70 милиона евро, а най-скъпата 11-ка - на 11,35 милиона евро. Трябва да отбележим, че това се отнася конкретно за схемата с трима централни защитници, която Илич използва. И с уговорката, че тя е динамична.

В този състав на вратата застава Густаво Бусато, а пред него тримата в отбрана са Амос Юга, Юрген Матей и Иван Турицов (вместо Християн Петров). Отляво като халф-бек е Брадли де Нойер, а отдясно тази позиция изпълнява... Тобиас Хайнц. Към момента това не се е случвало, като обикновено там се подвизават Маурисио Гарсес, Тибо Вион, Иван Турицов.

В центъра тройката полузащитници също не е често срещана. Джонатан Линдсет и Марселино Кареасо често попадат сред плановете на Илич, но това далеч не важи в такава степен за Лазар Туфегджич, който бе привлечен с големи надежди.

Отпред пък оперират Браян Морено и Дюкенс Назон. От споменатата 11-ка под 1 милион евро са Бусато (900 хиляди), Турицов (700 хиляди), Юга (700 хиляди) и Кареасо (850 хиляди). Най-скъп пък е Матей - 1,5 милиона евро.

Най-скъпият стартов състав за Левски

Цената на най-скъпата потенциална 11-ка за Левски във формация 4-2-3-1 е 15,30 милиона евро. В нея има само двама футболисти под 1 милион евро - Патрик-Габриел Галчев (500 хиляди) и Рикардиньо (800 хиляди).

На вратата е Пламен Андреев, а преди него отляво надясно са Цунами, Хосе Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Патрик-Габриел Галчев. Андриан Краев и Филип Кръстев са дефанзивни полузащитници, пред тях е Илиян Стефанов. В нападение пък са Марин Петков, Уелтън и Рикардиньо.

Най-скъпият футболист в този състав, и то с разлика, е Кръстев (4 милиона евро). След него се нарежда централният бранител Хосе Кордоба (2 милиона евро), от когото Левски се надява да прибере солидна трансферна сума в бъдеще. А кои са най-опитните играчи за ЦСКА и Левски?

*Данните са от специализираното издание Transfermarkt!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички