Майкъла: ЦСКА няма стил, има нужда от български лидер


Майкъла: ЦСКА няма стил, има нужда от български лидер

3711 0

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА - Георги Илиев - Майкъла, сподели мнението си за предстоящото дерби от 28-мия кръг на Първа лига между "червените" и Лудогорец.

Той подчерта, че не трябва да се подхожда с очаквания за напрежение, след като подобни мачове се поверяват на най-добрите български съдии, а междувременно на домакините им липсва стил, категоричен е Майкъла пред "Тема Спорт".

Илиев смята, че Илич се учи на треньорския занаят в ЦСКА след годината си опит в Сърбия, но не трябва да бъде критикуван, тъй като отборът печели точки, а това в професионалния спорт било най-важното.

Мнението на Майкъла

"Битката е на терена. Стига сме търсили проблеми при съдиите, ВАР и т.н. За това дерби се избра най-добрия български рефер в лицето на Георги Кабаков. Постоянно се говори, че помагали на Лудогорец. Вкарай им два гола и да видим как ще им помогнат реферите. ЦСКА няма в нито една линия лидер – вратар, защита, полузащита и нападение. Имат добри футболисти, но им липсва водача и то българин. Трябва да се намери играч с изразени лидерски качества. Футболистите е необходимо да знаят в кой отбор са попаднали, да познават историята и значението на клуба. Не може да чакаш цял мач за гол от статично положение. ЦСКА не играе добър футбол.

 

Победите правят един треньор добър. Отборът не се представя на ниво, но има голям късмет и се печелят мачовете. ЦСКА няма стил. Саша Илич не е вкарал такъв в тима. Рита се безобразно напред и ако стане нещо, но за момента се получава. Бил е много добър футболист, но няма опит като треньор. Само една година в Сърбия. Учи се в ЦСКА, но го прави добре, защото когато отборът побеждава, наставникът е добър. Това са правилата в професионалния спорт. Не може тимът да печели, да е на първо място и да кажеш, че треньорът е слаб. За мен си върши добре работата, но отборът не се представя на ниво. Илич го вижда и с тези играчи това е максимума. Не се прави добре селекцията и трябва да се коригира през лятото".

 Ето къде да гледате ЦСКА - Лудогорец НА ЖИВО по ТВ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички