"Малка България, голям ЦСКА"! Христо Стоичков си спомни паметна "червена" победа (СНИМКА)


"Малка България, голям ЦСКА"! Христо Стоичков си спомни паметна "червена" победа (СНИМКА)
Снимка: facebook.com/H8SHristoStoitchkov

1047 0

Най-успешният български футболист на всички времена - Христо Стоичков, си припомни един от най-паметните мигове с фланелката на ЦСКА.

Легендарният номер 8 се върна назад, до есента на 1989-а година, когато "армейците" пишат нова "златна" страница в историята си. Тогава, водени от Димитър Пенев, "червените" разбиват с 3:0 именития си съперник пред над 35 000 на националния стадион.

Герои за родния гранд са именно Камата с 2 попадения в 45-ата и 88-ата минути, както и Емил Костадинов с гол в 83-тата. Така, след дваматично 2:2 в Чехия, ЦСКА продължава към 1/4 финалите в Купата на европейските шампиони.

Как си спомни Стоичков големия ден?

"Малка България, голям ЦСКА! Така се чувствахме всички на 1 ноември 1989 година! Победихме Спарта (Прага), имах щастието да вкарам два гола! ЦСКА беше сред осемте най-добри в турнира на европейските шампиони", написа Камата в своя Фейсбук профил.

"Армейците" приключиха тазгодишната си кампания в евротурнирите, но у нас им предстои двубой с Етър. Кога и къде да гледаме срещата НА ЖИВО?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички