Със специално внимание на червения килим: Христо Стоичков ще подкрепя Лионел Меси за "Златната топка"(ВИДЕО)


Със специално внимание на червения килим: Христо Стоичков ще подкрепя Лионел Меси за "Златната топка"(ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Stoyanov / LAP.bg

3294 0

Единственият българин, печелил "Златната топка", Христо Стоичков също е в Париж, за да види на живо кой ще е новият носител на най-престижната индивидуална награда.

"Моля, посрещнете, Христо Стоичков - носителят на "Златната топка" за 1994 година", написа в Twitter от организаторите. Обръщайки специално внимание на българската легенда. "Това беше много специален ден. Връчиха ми наградата на 5 декември 1994 г. Това беше много важен трофей за мен, за семейството ми, за България. Цяла година тогава се старах и давах всичко от себе си, за да стигна до този момент", сподели той.

Няколко дни преди самото награждаване Стоичков напълно очаквано заяви своята подкрепа за Лионел Меси: "Аз не спечелих Златната топка, а само част от нея, защото нямаше да ми я дадат без пасовете на моите съотборници, без защитата на Куман, без вратарите. Нямаше да направя нищо без тях. Меси спечели осем поредни мача в Интер преди да се контузи. Дори не може да си представите какво влияние има в МЛС. Той е легенда и заслужава "Златната топка", категоричен бе Стоичков.  Също така той разказа за подвига срещу Франция през 1993-а.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички