Майкъла пред SportLive: Ганчев дава по 15 милиона, феновете на ЦСКА не могат да го коментират


Майкъла пред SportLive: Ганчев дава по 15 милиона, феновете на ЦСКА не могат да го коментират

6940 0

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА - Георги Илиев – Майкъла, даде ексклузивно интервю за Sportlive.bg. Той засегна актуалните събития около клуба от стадион „Българска армия“. Майкъла изрази мнението си за поведението на феновете на „червените“, които днес официално снеха доверието си към ръководството на армейците. Той сподели и очакванията си за намиране на изход от треньорската криза след напускането на Стойчо Младенов.

Ето какво заяви Георги Илиев пред SPORTLIVE.BG: 

- Г-н Илиев, феновете на ЦСКА излязоха с декларация, чрез която снемат доверието към ръководството. Според Вас възможно ли е този път Гриша Ганчев да напусне наистина клуба, имайки предвид и случилото се миналата година, когато анонсира оттеглянето си?

- Миналата година беше несериозно. Никога не го е обявявал той, а някой около него. Аз не съм го чул той да казва, че ще напуска първия път. А и сега за втория, те трябва да имат вариант, за да излязат с този апел към него. Какво значи? Човекът дава по 15 милиона на сезон. Имат ли вариант кой друг ще стане собственик? Какво ще се случи, ако той си тръгне? Какво ще правят? Кой ще издържа клуба?

- Смятате ли, че феновете имат готов вариант, за да предприемат този ход – имате ли някаква информация или каква е Вашата логика за случващото се?

- Нямам информация, но ако бяхме били нямаше да има такива плакати. Ако дербито с Левски беше завършило, както се очакваше да победим, нямаше да се случат тези неща.

Несериозно е! Единият е собственик на ЦСКА. Да, ЦСКА е на феновете, но те трябва много да се замислят имаме ли алтернатива. Това е много важно.

И феновете на Левски, и тези на ЦСКА не могат да коментират собственика. Той дава парите и определя всичко.

Първо трябва да се замислят има ли друг човек, който да дава 15 млн. Тези плакати не са приятни. Защото той утре може да каже, че си тръгва.

Но те трябва да носят отговорността, ако имат вариант. Защото като дойде  мача само за провеждането му са необходими 10 хиляди лева.

-Как ще коментирате думите на Александър Томов, че може би в ЦСКА е по-важна търговията на футболисти, отколкото успехите, ако правилно съм схванал казаното от него?

-Не знам точно какво е казал. Той си има неговите схващания. Беше собственик на ЦСКА на два пъти. Успява да оцелее, макар че ЦСКА фалира единия път.

Но трябва много да се съобразяват с тези неща, защото пари лесно не се изкарват. Във футбола губиш пари. Няма някой, който да е изкарал печалба. Аз съм бизнесмен и също знам колко е трудно и тежко състоянието.

Ако не бяха тези промени Етрополе да се преименува на ЦСКА, а Литекс да вземе мястото на Етрополе... Не беше добре за ЦСКА, но това беше единственият вариант  тогава. Може да е имало и друг, но …

Сашо Томов нека да не го коментираме.

-Как очаквате да се разреши треньорската криза в клуба?

- Който и да стане треньор, ще сме втори. Няма никакво значение. Аз съм го казал, че и Добри домакина да го сложат, пак ще бъдем втори. При този начин на управление и финансиране на Гриша Ганчев, той трябва да знае. Той си е собственик и той си решава нещата – кой футболист да вземе, какви договори, какво да подписва.

-Според вас къде е грешката – в управлението или някъде другаде?

- За мен в управлението, разбира се.

- Визирате конкретно г-н Ганчев ли?

- Не можеш да коментираш човек, който дава 15 милиона. Можеш да дадеш само собствено мнение. Моето е, че те работят винаги да са втори. Ние не работим, за да сме шампиони.

Трудно ще е при разликата на финансиране на клубовете. Виждате какво са направили господата Домусчиеви в Разград. На нас сега основното ни е стадиона. Но и там не виждам някакви признаци да почва да се прави. Значи ние ще сме все втори, но поне един хубав стадион да имаме. И това обаче няма да е скоро.

Феновете са свикнали да сме първи, всичко друго е несериозно за ЦСКА. Това е, което очакват привържениците. Ръководството на ЦСКА не очаква това нещо. Нещата са изкривени. Защото на Нова година  ние имахме 1 точка разлика. Ако бяха взели двама или трима футболисти...

Лудогорец взеха играчи за 5 милиона. Левски пък взе 7 нови.

Отдавна казах, че начина на ръководство не е  за ЦСКА. Трудно е , но този, който дава парите, той ще определя. Това го устройва.

И в Ловеч беше така. Гриша Ганчев си сменя треньорите на 7-8 месеца. Тества ги, ползва ги и когато му е кеф ги маха. В ЦСКА е същото, след като за 7 години са минали 13 или 14 треньора, какво да очакваме друго?

Ще играем финал с Левски. Дано вземем поне Купата за извинение, за да има все пак нещо. Толкова пари дава човека, една купичка ще вземем.

Просто това им е нивото на играчите. Ние не можем да очакваме нещо повече. Това им е таванът. Те дават всичко, което могат.

Това е голям проблем в българския футбол. Нивото на играчите, които се взимат, е от средно надолу. Само Лудогорец е отборът, който купува класни играчи, защото дава по един милион за тях.

-Това е показателно …

-Разбира се. Затова са 11 години подред шампиони. С трици маймуни не се хранят.

Втората част от интервюто с Георги Илиев - Майкъла четете ТУК!

А ето какво каза Майкъла за оставката и напускането на Стойчо Младенов.

АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички