Люпко Петрович изчисли шансовете на "зелени" и "червени" за титла и обяви: Левски има по-добър отбор от ЦСКА


Люпко Петрович изчисли шансовете на "зелени" и "червени" за титла и обяви: Левски има по-добър отбор от ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3640 0

Новият спортен директор на Литекс - Люпко Петрович, даде любопитно интервю пред "BTV", в което отговори на въпрос дали ЦСКА ще успее да свали Лудогорец от върха в родния футбол през сезон 2022/23.

75-годишният сърбин изрази мнение, че това ще е трудна задача и изчисли шансовете на "зелени" и "червени" да спечелят Първа лига:

"Трудно. Мисля, че би било хубаво ЦСКА да стане шампион, но ще е тежко. Лудогорец 11 поредни години е първи. Аз не знам къща с толкова чаши да има... Имат много пари да купят добри футболисти. В България побеждават, но тази година съществува шанс за ЦСКА. За мен той е 60% за Лудогорец и 40% за ЦСКА", обясни Петрович, който бе начело на "армейците" през 2019 година.

Опитният специалист бе запитан и "къде е в тези проценти вашият приятел Наско Сираков?", а отговорът му бе следният: "Той е мой втори брат. В Левски изкарах добри години и той е от хората, които познават много футбола. Драго ми е, когато се чувам с хората от Левски и с него".

Последваха и няколко думи за Станимир Стоилов, а Петрович заяви, че "синият" треньор е допуснал грешка през миналото лято и затова отборът му е отпаднал от Хамрун Спартанс:

"Мисля, че Левски има по-добър отбор от ЦСКА. Имат и добър треньор. Да, отпаднаха от малтийците в Европа. Стоилов беше мой играч. Преписваше ми тренировките. Добре се изучи, но понякога човек допуска грешки в голямото си желание да успее. Но не може да отстраниш ПАОК и да отпаднеш от малтийци, които не са добър отбор, поне аз мисля така. Какво означава това? Грешка на треньора. Добрият треньор има добри резултати, слабият - слаби", категоричен бе Люпко, който все пак допълни:

"Но Стоилов беше добър ход на Сираков. И днес е приет от феновете. Не се говори, че може да напусне дори и след осем поредни мача без победа. Всеки треньор има слаби периоди. Но Левски ги гледах с Лудогорец и изпуснаха победата в Разград. И игра добре. Значи срещу силните отбори играеше силно, а срещу слабите - слабо и губи".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Антони Здравков коментира мачовете с руснаци и посъветва Левски: Не трябва да се правят драми от загуби в контролите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички