"Дори бих казал, че нищо не направих" - Мартин Петков с интересен коментар за престоя си в Левски


"Дори бих казал, че нищо не направих" - Мартин Петков с интересен коментар за престоя си в Левски
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

9107 0

Бившият футболист на Левски Мартин Петков даде интервю пред "Gong", в което призна, че не е постигнал нищо със "синия" клуб и че не си е тръгнал от стадион "Георги Аспарухов" по начина, по който е искал:

*Петков напусна "Герена" през януари 2022 г. и отиде да играе в украинския Черноморец Одеса. Избухналата война с Русия го принуди да се върне в България само два месеца по-късно и да облече екипа на Славия. През сезон 2022/23 е част от Септември София (2 гола и 2 асистеции в 9 мача в Първа лига).

"Една от мечтите ми като дете е била да дебютирам за любимия ми отбор Левски. Много силно съм го желал това нещо и се сбъдна. Доста съм се трудил, за да се случи. Направих немалко мачове за този отбор, но не направих кой знае какво, дори бих казал, че нищо не направих, не съм и постигнал нещо с клуба. Не бях напълно удовлетворен, когато си тръгнах от Левски. Не беше доста лесно за мен, защото не си тръгнах по начина, по който аз исках. Не получавах достатъчно възможности и усещах, че не се развивам достатъчно. След това стана това с войната при трансфера ми в Одеса. В Славия също не се получи. Сега съм фокусиран върху това да се подобрявам и да изграждам себе си", обясни 20-годишният нападател пред изданието.

Младокът, който има 68 мача за Левски във всички турнири (6 гола и 5 асистенции), говори и за различните треньори, с които е работил през годините:

"Мисля, че 2019 година дебютирах за Левски. Краят на 2017 и началото на 2018 година ми беше първата подготовка с отбора при Делио Роси. Оттогава тренирам с професионален отбор. Мачовете с Левски са много голям опит. Дори тежкият сезон за клуба, в които резултатите не бяха добри. Тогава беше много тежко, това ти изгражда характера. Да защитаваш името на Левски и толкова много фенове, а загубиш, не е приятно. При Петър Хубчев се борехме за купа и титла. Тогава съм тренирал с доста високо ниво играчи, което малко или много е доста ценен опит. След това скромните два месеца в Украйна и всички тези неща, които станаха ти каляват характера. Има какво още да уча, но смея да кажа, че за скромните ми 20 години Левски много ми е помогнал", не отрече Мартин Петков.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Антони Здравков коментира мачовете с руснаци и посъветва Левски: Не трябва да се правят драми от загуби в контролите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички