Лудогорец отново пазарува от ЦСКА, "орлите" набелязали ас на "червените"


Лудогорец отново пазарува от ЦСКА, "орлите" набелязали ас на "червените"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

9655 0

Българският шампион Лудогорец отново може да разбуни страстите в лагера на най-големия си съперник за титлата от Първа лига в последните години - ЦСКА. Това може да се случи чрез нов трансфер на ас на "червените", информира "Тема Спорт".

Изданието съобщава, че разградчани са си харесали едно от новите попълнения на "армейците" - бързоногото крило Жул Кейта, който е под наем на "Българска армия" от Ланс, като договорът му е до края на сезона. В ЦСКА планът още от началото е да заплатят откупната му клауза, ако се представя на ниво, но не е ясно колко точно е тя.

Един от най-силните си двубои Жул Кейта изигра именно срещу хегемона у нас Лудогорец, когато ЦСКА пропусна да го разбие и двата тима завършиха при равен резултат 2:2. Кейта дори успя да се разпише в срещата. Именно тогава ръководството на "орлите" е останало впечатлено от него и се е зародила идеята за привлилчането му.

Съвсем наскоро "червените" привърженици бяха взривени от пристигането на Кирил Десподов в Разград под наем, като заваляха множество нападки към футболиста. Същото беше с Антон Недялков в близкото минало. Иначе историята познава редица играчи, които след ЦСКА са играли в Лудогорец, но невинаги "армейците" са реагирали толкова остро.

Пример за това е крилото Жоржиньо, който "червените" притежаваха, но се отказаха да го задържат, а от това се възползва именно шампионът, но въпреки това нямаше отзвук сред "армейците". Трябва да се отбележи, че самият Жоржиньо е рядко използвана резерва в състава на Павел Върба.

Иначе и двата тима преживяха разочарования в откриващите си двубои от груповата фаза на Лига Европа. Футболистите на Стамен Белчев загубиха с 0:2 от румънския шампион ЧФР Клуж, докато Лудогорец бе победен от белгийския Антверп с 1:2.

A легендарният треньор на Клуж си хареса и отличи играч на ЦСКА след мача между двата тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички