Пропуснатите шансове и най-големият позитив за ЦСКА след загубата в Лига Европа


Пропуснатите шансове и най-големият позитив за ЦСКА след загубата в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

2568 0

Старши-треньорът на ЦСКА Стамен Белчев сподели, че ще се бори за всяка една точка в Лига Европа и беше категоричен, че няма особена разлика между "червените" и Клуж и Йънг Бойс, отчитайки че и трите отбора изостават по класа на фаворита в групата Рома. 

Наставникът коментира поражението от румънския гранд на стадион "Васил Левски", отдавайки го най-вече на първия гол в мача, допуснат рано през второто полувреме, и то след центриране от корнер. 

"По-голямата част от мача бе равностойна, а основната причина за загубата беше миг невнимание и загуба на концентрация при първия гол. Там, където знаехме, че противникът има силни страни, не можахме да се справим. След този момент загубихме организацията в нашата игра, разкъсахме се малко и не успяхме да се върнем в мача", коментира Белчев след срещата. 

Пропуснатите шансове през първото полувреме 

"Да, мачът беше равностоен, но мисля, че до първия гол стояхме по-добре на терена. Владеехме топката, но не реализирахме малкото ситуации, които се откриха пред отбора". 

Действително "червените" имаха по-добрите положения през първите 45 минути, като Йомов и Соу изпуснаха най-добрите ситуации в полза на столичани. През втората част армейците почти не застрашиха вратата на румънския тим, независимо от смените на Белчев, както и променената схема от 4-3-3 към 4-4-1-1.

"Трябваше ни един гол да се върнем в мача, но не се получи. Неприятна е загубата в началото на кампанията, но не трябва да ни се отразява. Трябва да мислим за следващия мач, който е след три дни. В по-голямата част играхме това, което очаквахме. Знаехме, че Клуж има добри и опитни футболисти. На моменти се справиха добре. На моменти с нашите центрирания ги улеснихме, за съжаление", допълни Белчев.

Най-големият позитив в мача за ЦСКА

Треньорът все пак видя и положителни идеи в играта на ЦСКА и обеща "червените" да се борят със зъби и нокти до последния миг в Лига Европа. 

"Най-големият позитив е, че отборът се представи достойно и през по-голямата част няма от какво да се срамуваме като игра. Но трябва да правим така, че след мача да не съжаляваме за пропуснатите възможности.

Рома е фаворит. Другите три отбора нямат много голяма разлика. За нас всяка точка е важна. Тези мачове се явяват като бонус за нас, но ще се борим до последно за всяка точка", каза още Белчев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички