Легендарният треньор на Клуж си хареса ас на ЦСКА


Легендарният треньор на Клуж си хареса ас на ЦСКА
Снимка: Getty Images/Gulliver

3042 0

Старши треньорът на Клуж Дан Петреску определено беше доволен от победата, която неговите възпитаници изковаха в гостуването на ЦСКА на стадион "Васил Левски" в първи мач от груповата фаза на Лига Европа. Румънският тим стигна до труден успех с 2:0, като и двете попадения паднаха след почивката. 

Йомов е играч №1 на ЦСКА според Петреску

Треньорът на шампионите в първенството на северната ни съседка отчете Георги Йомов като един от най-добрите играчи на ЦСКА и сподели, че Стамен Белчев разполага с отлична селекция от български футболисти. В същото време той коментара, че в отбора му се залага сериозно на статичните положения, а именно по този начин падна първият гол в мача. 

"На статичните положения сме силни, а всеки знае, че те са много важни в модерния футбол. И двете полувремена играхме силно, играчите изпълниха почти напълно указанията ми, въпреки че ЦСКА можеше да разчита на подкрепа от феновете (бел.ред. - 12 хиляди зрители бяха пуснати на стадиона). Когато играеш у дома, няма как да няма ентусиазъм. Има и много качествени играчи отбора на ЦСКА. Трудно е да кажа кой е най-добър, но на мен ми хареса Георги Йомов", каза Петреску след срещата. 

Рома е фаворит в групата на ЦСКА и Клуж 

Петреску отказа да отличи изцяло някой от своите футболисти, но все пак е останал доволен от халфа Деяк, който вкара втория гол в срещата с точно изпълнение от дузпа. В същото време сподели, че Рома е категоричният фаворит в групата. "Вълците" спечелиха с 2:1 гостуването си на Йънг Бойс след обрат през второто полувреме. 

"Рома е фаворит в мача с нас, а останалите три отбора ще се борят за второто място. Имаше добри моменти в играта на Деяк, но според мен не беше най-добрият играч на терена. С него работим вече 3 години и днес имаше добри изпълнения. Иту също беше на ниво, въпреки че е млад. За съжаление, Бурдеану, ако не си беше тръгнал, щяхме да бъдем още по-добре, а неговата липса ме притеснява в дългосрочен план", каза още Петреску. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички