Клуж удари два пъти срещу ЦСКА в Лига Европа


Клуж удари два пъти срещу ЦСКА в Лига Европа
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

5614 0

Завръщането на ЦСКА в групите на Лига Европа не премина благополучно, след като "червените" изиграха силно първо полувреме, но през втората част румънския Клуж съумя да излъже домакините и с два безответни гола гостите спечелиха с 2:0 на стадион "Васил Левски". 

"Червените" се пропукаха след почивката, като в 51' Рондон беше оставен сам пред малкото наказателно поле при центриране от корнер и се разписа с глава, а грешката може да се търси в цялата защита, защото най-близо до нападателя бе Синклеър. 

В 72' пък Юга направи сериозна грешка, след като спъна Дебелюх в наказателното поле в ситуация, при която и двамата играчи се държаха за фланелките. Реферът прецени, че халфът на "червените" е бил по-груб в действията си и отсъди дузпа, точно изпълнена от Дюк - 0:2. 

ЦСКА изигра солидно първо полувреме, в което като герой за гостите се изяви Балгардеан, който спаси няколко много опасни удари на Йомов и Соу. През втората част обаче "червенте" не създадоха нито едно добро положение и за пръв път през сезона не стигнаха до гол. Досега във всички турнири "армейците" съумяваха да поразят целта поне веднъж. 

В класирането Клуж повежда по голова разлика, след като в други мач Рома стигна до пълен обрат и 2:1 над Йънг Бойс в Швейцария. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' ЦСКА имаше шанс да открие резултата, след като Йомов получи топката в наказателното поле, освободи се за стрелба и прати топката към далечния ъгъл, но Балгардеан спаси. Само 4 минути по-късно Соу успя да отнеме топката от вратаря на гостите, но се забави много и, вместо да подаде, реши да стреля от малък ъгъл и Балгардеан отрази в корнер. В 11' пък Юга пробва удар от дистанция, но отново стражът на румънците не се поколеба в намесата си. 

След вихреното начало Клуж успя да успокои играта и застрашиха вратата на Бусато на два пъти, като в 17' хубав удар на Хобан мина с малко над вратата, благодарение на рикошет в крака на Антов. При последвалия корнер Винисиус стреля опасно, но прозвуча сигнал за нарушение на централния бранител. 

В 24' отново добро положение се откри пред ЦСКА, след като Вион успя да центрира отлично от крилото и Соу засече с глава, но 32-годишният страж на гостите се намеси безупречно. 8 минути по-късно Йомов бе изведен по левия фланг, нахлу в наказателното поле, но се опита да подаде на Соу, около когото имаше трима играчи на румънския гранд. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За съжаление на домакините, още в 51' се стигна до опасна ситуация и гол за Клуж, и то от статично положение - силния елемент в играта на гостите. С прекрасно центриране от крилото топката беше насочена пред малкия пеналт, където Рондон беше оставен абсолютно сам и с глава заби топката неспасяемо във вратата на Бусато - 0:1.

Стамен Белчев се опита да реагира, като в 62' смени изморения Синклеър, а на негово място се появи Кейта, но и това не подобри играта на "червените" през втората част. За разлика от първото полувреме, добрите акции по крилата липсваха, а гостите добре накъсваха играта и не позволяваха никакви положения пред вратаря си. В 70' на терена се появи и Ахмед Ахмедов, чието влизане промени схемата на 4-4-2. Санкаре беше замененият футболист, като той показа ясно недоволството си, беснеейки край тъчлинията. 

В 73' Дебелюх получи топката в наказателното поле и зорко пазеният от Юга нападател беше съборен на земята от халфа. Съдията не се поколеба да отсъди дузпа и Дяк беше категоричен от 11-метровия наказателен удар - 0:2 за румънския гранд. 

Отговор от страна на "червените" нямаше - Белчев пусна още Белтраме и Енрике, но и това не помогна за подобряването на атаката на домакините. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: Густаво Бусато, 15. Вион, 26. Антов, 2. Юрген Матей, 18. БрадлИ Мазику, 21. Амос Юга, 20. Тиаго Родригес, 30. Георги Йомов, 13. Санкаре, 24. Джером Синклер, 22. Али Соу

ЧФР Клуж: Балгардеан – Камора, Бурка, Пауло Винисиус, Сушич – Джокович, Хобан, Деак, Паун – Дебелиух, Рондон

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През настоящата година ЦСКА не бърка единствено в евротурнирите. До момента бяха направени 4 уверени крачки - 2:1 над Сиренс, 2:0 над БАТЕ Борисов, 3:1 над БЗб Торсхавн и 3:1 над Базел.  Единствената по-сериозна дилема пред наставника в дните преди срещата бе кой да партнира на Валентин Антов в центъра на отбраната.

Той най-вероятно ще заложи на капитана Петър Занев, който е и най-опитният в състава. "Червените" ще разчитат много на статичните положения, на които майстор е Тиаго - както при центриранията, така и при стрелбата директно във вратата.

Отборът на Стамен Белчев може да разчита и на силната си домакинска форма в евротурнирите. В последните си 6 мача те нямат загуба - 5 победи (б.а. -на "Армията" срещу Титоград, Осиек, Сирене, БАТЕ и Б36 Торсхавн) и 1 равенство (б.а. - на "Васил Левски" срещу Заря). Последното им поражение е на 9 август 2018-а - 1:2 от Копенхаген.

Съставът на Дан Петреску е с една от най-големите средни възрасти в турнира. Румънците разполагат с обигран стартов състав и знаят как да постигат необходимия резултат - за отбелязване е, че през тази година нямат загуба в гостуване. За последно паднаха навън на 8 декември 2019-а - 1:2 от Ботошани, а след това имат 9 победи и 5 равенства на чужд терен, което е повече от впечатляваща серия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички