Лудогорец - ЦСКА: Ще успее ли Акрапович там, където другите се провалиха?


Лудогорец - ЦСКА: Ще успее ли Акрапович там, където другите се провалиха?
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

1859 0

Лудогорец посреща ЦСКА в дългоочакван сблъсък от българската Първа лига. Ситуацията на този етап от сезона се различава от минали години и битката за титлата е съвсем реална, като "армейците" дори могат и да изпреварят разградчани, ако ги победят в директния сблъсък (гледат се директните мачове, а не головата разлика при равни точки).

"Орлите" се утвърдиха като пълен доминант у нас, а техните "крила" пораснаха изключително много за последните 10 години чрез 9-те си поредни титли. Не всички от тях са били лесно извоювани, като грандовете ЦСКА и Левски неведнъж са притискали Лудогорец до самия край на първенството. Крайният резултат обаче остава непроменен.

И тук възниква въпросът дали този път ситуацията ще бъде различна за "армейците", дали този път големите им надежди и очаквания няма да бъдат оправдани, дали най-накрая няма да започне дългоочаквания за тях момент, в който ще излизат като фаворит в тези мачове и ще ги печелят? Мнозина треньори се провалиха начело на "червените" в тези си опити, а крепостта на Лудогорец остана почти непревземаема. 

Сега обаче ЦСКА отново мечтае. Една от главните причини за това е промяната, която Бруно Акрапович внесе в отбора и която доведе до тази успешна серия от победи. А дори още по-обнадеждаващо за "армейците" е, че босненецът е единственият наставник, който има две победи над "орлите" в техния дом. За него предстои изключително любопитна битка срещу новия "гений" в Първа лига. Валдас Дамбраускас изумява с тактическите си виждания, като ще е много интересно как всеки от двамата специалисти ще подходи.

Сякаш именно това най-вече липсва на "червените", за да изпълнят мечтите си и да прекратят доминацията на Лудогорец, с което ще запазят и големия си рекорд (9 поредни титли). Победите в директните сблъсъци. С годините разградчани се утвърдиха и като изключително тежък съперник за "армейците", като единствено в срещите за Купата на България нещата стоят по-различен начин.

Дори и да изглежда сякаш към момента ЦСКА е по-мотивираният отбор, дори и да е в по-добра форма, в крайна сметка отново Лудогорец излиза големият печеливш не само в борбата за титлата, но и в директните сблъсъци. В последните срещи това сякаш започва да се променя, защото "орлите" не печелят с такава честота. Но дори и сега не остана място за победите в полза на "червените", сега остана място единствено за равенства (последните 6 мача между двата отбора свършват при равенство - всички те са от Първа лига). Ако иска да е шампион, ЦСКА трябва да се научи да побеждава и шампиона.

Много се е изписало и изговорило за сътресенията извън футболния терен, които сполетяха "армейците". Дали те влияят на отбора негативно, или дори го мотивират още повече (както твърдеше Акрапович) си остава в съблекалнята. На футболния терен ще има друга битка - тази, за която мечтаят и самите привърженици.

А само след часове ще бъде даден отговор на много въпроси. Не, че няма предостатъчно време до края на шампионата и още над дузина двубои и за двата тима (както и още един директен между тях самите), но просто този мач ще даде яснота върху това дали, след като вече от години насам ЦСКА е посегнал към крилата на Лудогорец, този път ще успее да ги отнеме.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички