Скритото "шампионско" оръжие на ЦСКА, което вече му е носило титлата


Скритото "шампионско" оръжие на ЦСКА, което вече му е носило титлата
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3775 0

ЦСКА е само на 3 точки от шампиона и абсолютен хегемон в Първа лига Лудогорец, като ако "армейците" победят, те дори могат да се качат на първата позиция във временното класиране. Така след няколко сезона, в които интригата бе напълно убита рано-рано, през тази кампания изглежда сякаш няма да е точно така и разградчани ще са под напрежение.

Освен очевидната промяна, която новият старши треньор на ЦСКА Бруно Акрапович внесе в отбора, статистиката показва, че "червените" имат своето оръжие през сезона. Това да взимат победи дори и да не са доминирали напълно своя опонент и без да громят.

Оказва се, че много пъти през този сезон "армейците" печелят с минимални победи, като и моментната добра форма на отбора също се поддържа и от това. А фактът, че след подновяването на сезона в Първа лига и двата мача на ЦСКА са победи с по един гол разлика, може да послужи като ясен знак.

Всъщност, цели 9 двубоя на тима през този сезон са спечелени с минимална победа. 5 пъти това е ставало след 1:0, а 4 - след 2:1. Извън тях, "червените" имат още само два триумфа - 2:0 срещу ЦСКА 1948 и 3:0 срещу Ботев (Пловдив).

ЦСКА е съвсем близо до това да изравни рекорда си за най-много минимални победи в рамките на една кампания през 21. век. През сезони 2001/02, 2007/08 и 2017/18 те записват по 10 такива успеха. Именно през втория такъв сезон титлата отива за последно на "Българска армия".

По всичко изглежда в оставащите 13 мача до края на този сезон, "армейците" би трябвало да са подобрили този рекорд. А всички тези успехи могат да бъдат много ценни, тъй като често шампионът в която и да е страна се е възползвал от редица подобни победи, за да стигне до титлата.

За тях би било безценно, ако изравнят постижението именно срещу Лудогорец, защото това ще значат нови 3 точки в актива им, които биха им осигурили върха в класирането, поне временно. А кой важен играч за Лудогорец ще пропусне дербито с ЦСКА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички