Любимец на легенда, умник и наричан "новият Оуен": Добрата страна на Джером Синклер


Любимец на легенда, умник и наричан "новият Оуен": Добрата страна на Джером Синклер
Снимка: Getty Images/Guliver

12839 0

По-рано днес SportLive.bg ви разказа за трудната част от кариерата на новия в ЦСКА - Джером Синклер. Той обаче заслужава да знаем и за добрата такава, тъй като изглежда, че има доста футбол в себе си. Рекордьор в Ливърпул, умник и ученолюбив, спечелил си впечатляващ прякор от страна на феновете на актуалния английски шампион, както и комплименти от една от големите им легенди. Разказваме по-надолу за нападателя, който е категоричен, че е типичен номер "9" на терена.

След плодотворен сезон в академията на Ливърпул някои фенове започват да го наричат "новият Майкъл Оуен". През 2012 година тимът до 18 години вкарва 8 гола в 6 предсезонни приятелски мача. Голмайсторът за всички е един и това е Синклер. Той завършва сезона в академията с 20 гола, а в Младежката лига на УЕФА отбелязва 6 пъти в 7 мача. Нападателят е забелязан от мениджъра на първия тим Брендън Роджърс, който го възнаграждава с дебют на мъжко ниво в мача за "Кепитъл Уан Къп" (понастоящем "Карабао Къп" или Купата на Лигата, бел.ред.) срещу Уест Бромич Албиън. Тогава Синклер е на 16 години и 6 дни и става най-младият играч на Ливърпул, участвал в официален мач. 

През 2013 година пък, когато Джером е само на 17, легендата на мърсисайдци Йън Ръш споделя в интервю, че залага големи надежди на него. "Джером Синклер и Хари Уилсън са двамата играчи, които ме вълнуват. Синклер може да вкарва голове, той е силен. Те определено са залог за бъдещето", казва футболистът, вкарал 346 гола за Ливърпул в 660 мача. Друга легенда обаче е футболният идол на нападателя, като той е легенда на... Арсенал. Става дума за Тиери Анри, за когото британецът казва, че е оказал най-голямо влияние върху кариерата му.

И накрая, трябва да знаете, че новият в ЦСКА е доста ученолюбиво момче. Докато е в Ливърпул, той завършва училище с отлични оценки, а след това придобива А-ниво по бизнес науки. Твърди, че ако не беше футболист, щеше да продължи образованието си, за да стане един ден адвокат. А с историята на Амос Юга от ЦСКА можете да се запознаете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички