В Италия: Най-голямата звезда на ЦСКА Стефано Белтраме - трябваше да отиде в София, за да се утвърди


В Италия: Най-голямата звезда на ЦСКА Стефано Белтраме - трябваше да отиде в София, за да се утвърди
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1898 0

В Италия направиха любопитен анализ на един от съперниците на Рома в груповата фаза на Лига Европа - ЦСКА. Престижното издание Gazzetta dello Sport обръща внимание на "армейците", но изненадващо посочва за техен най-добър играч... Стефано Белтраме.

Полузащитникът дори не е титуляр за Стамен Белчев. Нещо повече, невинаги се появява и като резерва, записвайки съвсем ограничен брой игрови минути от началото на новия сезон и отличавайки се с една по-важна изява - гол срещу Ботев (Пловдив) в последните секунди, донесъл победата за ЦСКА.

"За да се утвърди, той трябваше да отиде в София. Това е неговото четвърто приключение зад граница и първо извън Нидерландия. След една година с отбора на Ювентус до 23 години, през януари 2020 година отлетя към България, за да се превърне в десятката на ЦСКА. Има 3 гола в 19 мача засега. Преди години мечтаеше да играе за "бианконерите" със своя идол Дел Пиеро. През 2013 година прави дебют в Серия А, като заменя Маркизио в мача Ювентус - Дженоа. Тогава е близо и до гол" - пише Gazzetta dello Sport.

"Невероятна емоция, не съм мислел, че ще я изживея" - са тогавашните думи на Белтраме след дебюта в елита на Италия. А кой е филантропът от ЦСКА, чието сърце е докоснато от Господ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички