Алчност и лошо влияние: Как Синклер от ЦСКА разочарова Клоп и провали кариерата си


Алчност и лошо влияние: Как Синклер от ЦСКА разочарова Клоп и провали кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

6370 0

С чудесен ореол, силен старт на кариерата и поддал се на лошо влияние пристига в България и ЦСКА нападателят Джером Синклер. Той е толкова любопитен играч, че решихме да ви разкажем за него в две части, едната показва успехите и хубавите черти на характера и кариерата му, а другата - тъмните такива. Ще започнем с негативната част от живота и професионалния път на симпатичния британец, който идва да съживи кариерата си на "Българска армия".

Има 2 интересни истории, с които се запознахме, за него. И двете със сигурност са белязали професионалния му път. Първата е от Ливърпул, където Синклер показва таланта си и дори започват да го наричат "новият Майкъл Оуен". Британецът се главозамайва от успехите си - голове и успешни мачове в младежките формации на мърсисайдци, което довежда до това да поиска сериозна за възрастта и положението си заплата. Исканията му възмущават Юрген Клоп, който му препоръчва да си наляга парцалите, с извинение за грубия, но подходящ израз. Исканията на Джером за голяма заплата стопират преговорите му за нов договор с клуба. 

"Харесвам Джером, той е истински талант и ако иска да остане с нас, няма проблем. Ако не, не можем да го принудим. Той има умения, много добър стрелец е, но физически не му е лесно на централна позиция в мач от Висшата лига срещу 6 фута и 4 инча защитници да оцелее, но той е много млад и може да се развива. Това, което се опитваме да направим, е да създадем ситуация, при която младите играчи да знаят, че не е важно да получавате най-високите заплати в живота си в първата година от вашата кариера", казва Клоп за Синклер.

Реално, за да му хрумне на 20-годишния футболист да иска такива пари от английския гранд, му повлиява вероятно неговият агент. Става дума за Ейди Уорд, агент на Рахийм Стърлинг и Алекс Окслейд-Чембърлейн (понастоящем е възможно да са го сменили, бел.ред.). Този човек, който стои зад трансфера на Стърлинг от Ливърпул в Сити, стои и зад следващият провал в кариерата на нападателя. Уорд оставя Синклер сам на пейка на гарата в Уотфорд, прецаквайки трансфера му в Шефийлд Юнайтед. Според мениджъра на Юнайтед Крис Уайлдър "всичко е направено" по трансфера, изисква се само подписът на младока. Той обаче не се появява в Шефийлд до ранния следобед и притесненият Уайлдър пише на агента му, за да разбере какво става.

Но агентът му отговаря чак след няколко часа, за да му каже, че условията на сделката са се променили. Сега Уорд иска двоен хонорар за помощта си при сделката. От Шефийлд Юнайтед не се съгласяват, а британско издание твърди, че в този момент Синклер е седял на гарата в Шефийлд в очакване на инструкции от агента си. И колкото и Уайлдър да го иска, трансфер няма. Лошото е, че сцената се разиграва в последния ден на трансферния прозорец.

Британски колеги отбелязват, че решението да напусне "Анфийлд" е пагубно за кариерата на Джером, който не само не започва да играе редовно, към което се е стремял, ами и спира да бележи. Стига се дотам, че в нидерландския Венло ВВВ, например, той не успява да отбележи гол в 21 мача и дори този отбор се отказва от него. За успокоение на феновете на ЦСКА ще отбележим, че според "Daily Mail" към февруари тази година нападателят се е разделил с мениджърската агенция, в която работи Уорд, и сега друга агенция движи кариерата му. А с какво може да се похвали съотборникът му и в Уотфорд, и в ЦСКА - Адалберто Пеняранда, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички