Gazzetta dello Sport отличи трима играчи на ЦСКА и постави Стамен Белчев сред най-добрите треньори в България


Gazzetta dello Sport отличи трима играчи на ЦСКА и постави Стамен Белчев сред най-добрите треньори в България
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

12105 0

Едно от най-престижните италиански издания La Gazzetta dello Sport обърна специално внимание на всеки един от съперниците на Рома в груповата фаза на Лига Европа. Както е известно, един от тях е българският ЦСКА. Компания им правят Йънг Бойс от Швейцария и ЧФР Клуж от Румъния.

Изданието обръща внимание на 3-ма футболисти на "армейците". Очаквано, единият от тях е Стефано Белтраме, който е бил в Ювентус. Бившият играч на ПСЖ Юнус Санкаре също е споменат, като това се отнася и за Томи Юрич. Нападателят получава внимание от почти всяко чуждестранно издание, което пише за ЦСКА, но в действителност той получава шансове много рядко и дори не попадна в групата на "червените" за мачовете от групите на Лига Европа.

La Gazzetta dello Sport прави и огромен комплимент на старши треньора на българския отбор. Стамен Белчев е определен като един от най-добрите наставници в своята родина. Припомняме, че 51-годишният хасковлия кара своя втори период на "Българска армия".

"ЦСКА София - изненада от последните плейофи. Във финалния мач отборът изхвърли Базел. Последният сезон завършиха втори в българската лига, а този започват добре. От 2019 година една от звездите е Стефано Белтраме. Никога нецъфналият млад талант на Ювентус е с репутация на странстващ (в миналото е играл в Нидерландия). Също така, хвърляйте око и на австралийския нападател Томи Юрич и полузащитника Юнус Санкаре, бивш играч на ПСЖ и Бордо. Треньор е Стамен Белчев - един от най-добрите български треньори" - пише италианското издание.

Освен това, по любопитен начин е представена схемата на игра на ЦСКА. Посочена е във формация 4-3-3, като следните футболисти са споменати за титуляри: Густаво Бусато, Пламен Гълъбов, Валентин Антов, Юрген Матей, Брадли Мазику, Жеферсон, Амос Юга, Юнус Санкаре, Стефано Белтраме, Жул Кейта и Али Соу.

Трябва да се отбележи, че всъщност Белтраме не е титуляр от доста време насам и не получава много игрово време. Вместо него стартира някое крило, напоследък най-вече Георги Йомов. А Жеферсон може да бъде оставен на пейката за сметка на Тиаго, като това е в зависимост от двубоя и състоянието на португалеца.

ЦСКА започва участието си в груповата фаза с домакинство на ЧФР Клуж на 22 октомври. Следва на хартия най-тежкия мач - гостуване на Рома на 29 октомври. Следващите мачове са съответно гостуване на Йънг Бойс (5 ноември), домакинство срещу Йънг Бойс (26 ноември), гостуване на ЧФР Клуж (3 декември) и домакинство срещу Рома (10 декември).

А кой футболист на ЦСКА е бил желан от Реал Мадрид и е побеждавал Барселона с Меси, Неймар и Суарес в състава?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички