ЦСКА обърна ирландците и е на плейоф с Базел


ЦСКА обърна ирландците и е на плейоф с Базел
Снимка: Stephen McCarthy / Harry Murphy / Tyler Miller / LAP.bg

8299 0

Отборът на ЦСКА успя да постигне пълен обрат и победи с 2:0 ирландския Сейнт Патрикс Атлетик в Дъблин, за да спечели тази елиминация с общ резултат 2:1. „Червените“ си осигуриха плейофен мач в Лигата на конференциите.

Маурисио Гарсес даде аванс на ЦСКА в 12-ата минута, след като реализира с глава при центриране от ъглов удар на Тибо Вион, а осем преди края Иван Турицов от дузпа материализира превеса на столичани в Ирландия и прати ЦСКА напред в третия по сила турнир на Европа.

За място в групите на Лигата на конференциите ЦСКА-София ще играе с швейцарския Базел, който "армейците" елиминираха преди две години в плейофния кръг на Лига Европа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата на "Тала Стейдиъм" започна в не много бързо темпо, макар родният отбор да владееше повече топката. След 12 минути игра ЦСКА откри резултата, след като Вион достави топка от корнер, а Ленън увисна, за да може Гарсес от няколко метра с глава да порази вратата на тъмнокожия Ананг.

В 25-ата минута домакините създадоха добър шанс за гол, след като Били Кинг пласира страхотен пас към О'Райли. Младият ирландец опита да промуши топката край Густаво Бусато, но бразилецът с перфектно излизане матира опита на О'Райли за попадение.

Десет след това пък Брайън Морено се завъртя чудесно пред Брокбан и шутира с левия крак, но Ананг отрази удара на южноамериканеца.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с много премерена игра от двата отбора, а два шанса се откриха пред ирландците, но Бусато и в двата случая се справи добре.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Маурисио Гарсес беше задържан от Брокбанк, а реферът посочи бялата точка за родния тим. Иван Турицов се нагърби с изпълнението и с десния крак удвои актива на "червените" в Дъблин - 2:0.

СЪСТАВИТЕ:

Сейнт Патрикс Атлетик: Ананг – Брокбанк, Гривости, Редмонд, Бреслинг – О'Райли, Ленън – Котър, Форестър, Кинг - Дойл

ЦСКА: Бусато – Де Нойер, Кох, Матей, Турицов – Юга, Вион – Гарсес, Линдсет, Йомов – Брайън Морено

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ СЕЙНТ ПАТРИКС АТЛЕТИК - ЦСКА, РАЗБЕРЕТЕ ТУК!

ПРЕДИ МАЧА

Софиянци допуснаха поражение с 0:1 в първия мач на „Васил Левски” и ще се опитат да избегнат кошмарен развой тази вечер. За целта хората на Саша Илич трябва да изиграят коренно различен мач, на фона на този, който беше преди 7 дена.

Интересът към мача в Дъблин е огромен и домакините разпродадоха целия стадион, като отпуснаха 500 билета за фенове на „червените”.

Саша Илич не може да разчита на Дауда Бамба. Нападателят остана в София с вирус. Очаква се като титуляри тази вечер да излязат Георги Йомов и новото попълнение Джонатан Линдсет. Атаката ще бъде водена от Дюкенс Назон. 

Победителят ще се изправи срещу Базел или Брьондби в плейофа за влизане в групите на Лига на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички