ЦСКА игра смело, но Рома бе прекалено силен за българските амбиции


ЦСКА игра смело, но Рома бе прекалено силен за българските амбиции
Снимка: Gulliver/GettyImages

22601 0

Рома постигна повече от категорична победа с 5:1 срещу ЦСКА на „Олимпико“ в мач от група „С“ на Лигата на конференциите.

Точен за българите на старат на мача бе Греъм Кери, който се разписа в 10-ата минута. Четвърт час по-късно пък Лоренцо Пелегрини изравни резултата в Рим, а Ел-Шарауи в 37-ата изведе римляните напред. Лоренцо Пелегрини покачи актива на домакините в 63-ата, а Яник Вилдсхут бе изгонен в 80-ата, за да остави ЦСКА с 10 човека. Минута по-късно пък Джанлука Мансини реализира четвърти гол за домакините, а резервата Тами Ейбрахам наниза пети гол в българската врата в заключителната част на срещата.

По този начин ЦСКА тръгна слабо в групите от Лигата на конференциите, въпреки че остави добри впечатления с изявите си в хода на срещата, но червеният картон на Яник Вилдсхут в 80-ата минута спомогна на "вълците" да отбележат допълнителни голове в родната врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първият шанс в мача бе на сметката на "червените", които в четвъртата минута атакуваха римската врата чрез Томас Лам, но ударът на играча на ЦСКА отляво бе неточен.

След десет минути игра от ЦСКА осъществиха страхотно контранападение, което донесе успех за тима, воден на Стойчо Младенов. Ирландецът Греъм Кери овладя топката в наказателното поле на Рома, а Калоян Кръстев направи страхотен заслон сред двама бранители на Рома, за да последва мощен удар отляво на Кери, който направи безпомощен Патрисио - 1:0 за българския тим.

Логично, но допуснатият гол даде импулс в играта на домакините. В рамките на няколко минути те можеха на два пъти да изравнят резултата, но пропуски направиха Шомуродов и Шарауи. Особено тежък бе пропускът на руския нападател, който остана "очи в очи" с Бусато, но бразилецът се справи с опасността. В 22-ата Карлес Перес обстрелва българската врата с левия крак от дистанция, но топката бе блокирана от бранител на ЦСКА.

В 25-ата минута натискът на домакините даде резултат и те изравниха. Капитанът Пелегрини получи центрирана топка пред наказателното поле на българския тим. С чудесна визия той прати топката с десния крак, след като елегантно прехвърли Густаво Бусато за 1:1.

Усилията на Рома се увенчаха с втори гол в 37-ата минута. Тогава Шморудов се пребори за топката пред полето на ЦСКА и сви вляво за Шарауи, който отправи мощен удар посока българската врата и реализира за 2:1.

В добавеното време на първата част халфът на българския тим Карло Мухар шутира изключително силно от средна дистанция, но въпреки рикошета топката не влетя в римската врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След подновяването на играта за второто полувреме Вилдсхут открадна топка вляво по нападението на "червените" и върна леко назад за Томас Лам. Играещият като халф в този мач за ЦСКА отправи  удар с десния крак, но топката не намери вратата на "вълците" и и излезе аут.

Миг по-късно Лам стреля силно от свободен удар, но колкото силно, толкова и неточно. Впечатление направи, че ЦСКА започна да притиска съперника си в хода на втората част, а в 56-ата Мухар пробва късмета си от далечна дистанция, но Патрисио улови.

След час игра Кери пласира умело топката след центриране в наказателното поле на Рома за Мухар, но халфът на българския отбор не успя да нанесе удар по топката, след като бе притиснат от четирима бранители на "вълцицте". В 63-ата обаче домакините нанизаха трети гол в родната врата. Калафиори нахли отляво в наказателното поле на ЦСКА и сви за Пелегрини, който с левия крак елиминира съпротивата на Бусато и покачи аванса на "вълците" в Рим.

Десет преди края пък Вилдсхът фаулира Карлес Перес и реферът му показа втори жълт картон, като по този начин офанзивният футболист остави българския отбор с 10 човека до края на срещата в Рим.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РОМА: Руи Патрисио – Карсдорп, Мансини, Смолинг, Калафиори – Вилар, Диавара – Карлес Перес, Лоренцо Пелегрини, Ел-Шараауи – Шомуродов

ЦСКА: Бусато – Мазику, Гълъбов, Матей, Турицов – Вилдсхут, Лам, Мухар, Йомов – Кръстев, Кери

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ РОМА - ЦСКА ОТ ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Армейците" ще започнат по възможно най-тежкия начин участието си - срещу един от двата най-големи отбора изобщо в това издание на турнира (Тотнъм е другият), а на всичкото отгоре и с гостуване на стадион като "Олимпико".

Българският отбор обаче показа през миналата година, че може да се справя в такива битки, като задържа нулево равенство при визитата си на Рома, а при домакинството на Националния стадион "Васил Левски" дори стигна до успеха (с 3:1). Това обаче сякаш този път ще послужи като обеца на ухото на Рома, за да не бъда подценен ЦСКА. Още повече, че начело на тима е треньор като Жозе Моуриньо.

Специалния записа преди дни своя двубой номер 1000 като наставник и бе постигната много драматична победа над Сасуоло с гол в последните секунди. ЦСКА пък преживя разочарование в Първа лига, като изпусна успеха над Славия - също в последните секунди.

"Вълците" приключиха европейското си участие през миналата година на полуфиналите в Лига Европа, където отпаднаха след две равенства. Всъщност Рома е непобеден в 22 от последните си 23 мача от европейските клубни турнири (17 победи, 5 равенства, 1 загуба).

Притеснителен факт за българския отбор е, че не е побеждавал в редовните 90 минути нито веднъж в последните си 6 мача като гост в европейските клубни турнири. Нещо повече - "армейците" са се разписвали в едва 2 от последните си 10 такива.

Жозе Моуриньо се радва на отличен успех срещу българските отбори, като е спечелил всичките си 5 такива мача, като в два от тях успехът е дошъл при 3 гола разлика.

Ще бъде интересно на кого ще заложи Стойчо Младенов да води атаката, тъй като Бисмарк Чарлс е контузен, а Жорди Кайседо бе изгонен с червен картон в плейофа срещу Виктория Пилзен и е наказан за срещата. Логичните варианти пред Младенов са новопривлеченият Калоян Кръстев и Ахмед Ахмедов. Ако потърси изненадата пък, може да заложи на друг в нападение, като например Яник Вилдсхут.

Преди срещата Моуриньо се изказа изключително ласкаво за ЦСКА. Похвали отбора и дори му пожела да завърши на второ място в групата - след неговия Рома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички