ЦСКА показа събуждане, но не издържа на устремен Рома в Лига на конференциите (ВИДЕО)


ЦСКА показа събуждане, но не издържа на устремен Рома в Лига на конференциите (ВИДЕО)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7171 0

ЦСКА загуби с 2:3 от Рома на Националния стадион "Васил Левски" в последния си мач от Лига на конференциите. Въпреки че допуснаха три попадения "армейците" имаха повече удари към противниковата врата и атакуваха съперника през второто полувреме. За съжаление опитите на момчетата на Стойчо Младенов не стигнаха за успех у дома.

Тами Ейбрахам в 15-ата минута изведе гостите напред в резултата, а в 33-ата Борха Майорал вкара второ попадение след добра комбинативна игра. Италианците изиграха по-стабилна първа част и владееха инициативата, като ЦСКА разчиташе предимно на контраатаки и стигна само до 1 удар към вратата на противника.

В началото на второто полувреме момчетата на Стойчо Младенов опитаха да играят по-настървено, но в 53-ата минута получиха трети гол, след като Ейбрахам засече центриране от Карсдорп. След това попадение гостите сякаш се отпуснаха и приеха играта в собствената си половина. ЦСКА започна да отправя доста повече удари (8 срещу 2) и владееше топката в над 60% от времето.. Това даде резултат за "армейците", като в 75-ата минута Хамза Чатакович намали на 1:3. В добавеното време на срещата Яник Вилдсхут с далечен удар направи резултата доста по-почетен - 2:3!

Content made on Kapwing

Победата стигна за Рома да заеме първото място в групата. Италианците завършиха с 13 точки, докато първи е Бодьо/Глимт с 12. Норвежците завършиха 1:1 със Зоря Луганск.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Рома опита центриране отляво в първата минута. Жеферсон успя да пресече подаването. В 3-ата минута Рома получи правото да изпълни пряк свободен удар. Верету застана зад топката и центрира опасно. Топката беше изчистена от Юрген Матей и е вън от опасност. Римляните продължиха да натискат чрез Бове, който пробва атака отдясно и Жеферсон отново трябваше да чисти в корнер.

След още един ъглов удар в 7-ата минута Бусато изби топката и прати топката напред. Там Йомов не успя да достигне до нея. В 8-ата Виня опита да намери Майорал, който не създаде опасност. В 10-ата минута Кайседо получи добра топката и комбинира с Йомов. Той обаче беше блокиран от защитник на Рома.

В 12-ата минута Матей фаулира Бове. Изстрелът на Верету обаче мина над вратата. 

15' - 0:1! Борха Майорал навлезе в наказателното поле и подаде надясно към Бове. Той изведе на удобна позиция Тами Ейбрахам и английският нападател от близка дистанция не остави шанс на Густаво Бусато.

В 19-ата минута ЦСКА стигна до корнер и Кайседо пропусна добра възможност. Ударът му беше право в ръцете на Даниел Фузато. Две минути след това Йомов центрира отдясно. Топката обаче достигна до Карсдорп, който изчисти.

В 25-ата минута Верету комбинира с Майорал. Испанецът стреля и Бусато се намеси с атрактивен плонж. В следващите минути "армейците" опитаха да атакуват предимно отдясно, но това не даде резултат.

33' - 0:2! Атаката започна отдясно, като Бове центрира в наказателното поле, топакта беше пропусната и попадна във Виня. Той я върна към Борха Майорал и испанецът направи 2:0 за Рома!

Рома продължи да напада и Манчини стреля в ръцете на Бусато в следващата атака. В 39-ата минута ЦСКА стигна до корнер. Баи центрира и топката беше изчистена.

В 43-ата минута Борха Майорал пресече неточен пас и направи страхотна солова акция. Завършващият удар на испанеца обаче беше разочароващ.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Стойчо Младенов замени Георги Йомов с Яник Вилдсхут на полувремето. В 48-ата минута Рома стигна до ъглов удар. Бусато изби топкат след центрирането. След това Майорал пусна опасна топка към Верету и защитата на "армейците" се справи.

Карло Мухар опита изстрел от далечна дистанция в 50-ата минута, като той мина много далеч от целта. Вилдсхут също опита да пробие по левия фланг, като там беше спрян от Карсдорп. Отново Вилдсхут центрира, като Виня пресече подаването.

53' - 0:3! Карсдорп напредна по десния фланг и центрира към Тами Ейбрахам. Англичанинът вкара втория си гол в мача без особено да се затрудни.

В 57-ата минута Мазику центрира и Манчини изчисти топката. След това и Вилдсхут имаше добра възможност, но ударът му излезе в аут.

В 62-ата минута Стойчо Младенов пусна вместо Жорди Кайседо и Тибо Вион Калоян Кръстев и Хамза Чатакович. В 65-ата минута Ейбрахам беше изведен на страхотен позиция. Бусато успя да изпревари англичанина и да хване топката. Минута по-късно Моуриньо освежи атаката си, като замени Тами Ейбрахам с Николо Заниоло и Борха Майорал с Елдор Шомуродов.

Гостите започнаха да пестят силите си и пуснаха играта в своята половина в следващите минути.

75' - 1:3! - Атака отдясно даде възможност на Йоан Баи да центрира към Хамза Чатакович и босненецът вкара първия си гол в Лига на конференциите за 1:3!

Гълъбов стреля отдалеч в 77-ата минута. Изстрелът беше блокиран. Стигна се до ъглов удар и вратарят хвана центрирането на Чатакович. В 83-ата минута Рома опита контраатака, като топката стигна до Заниоло. Густаво Бусато внимаваше и изби топката с крака.

90+2 - 2:3! Мазику центрира отляво и намери Вилдсхут, който с мощен удар намали резултата на 2:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Пламен Гълъбов, Юрген Матей /к/, Томас Лам, Брадли Мазику, Тибо Вион, Жеферсон, Карло Мухар, Георги Йомов, Йоан Бай, Жорди Кайседо

Рома: Даниел Фузато, Ибанес, Мараш Кумбула, Джанлука Манчини /к/, Рик Карсдорп, Матиас Виня, Жордан Верету, Браян Кристанте, Едоардо Бове, Борха Майорал, Тами Ейбрахам

ПРЕДИ МАЧА

На пресконференцията преди двубоя наставникът на "червените" Стойчо Младенов заяви, че отборът му ще търси трите точки. Проблемите за ЦСКА обаче никак не са малко - с контузии са защитникът Мено Кох и нападателят Ахмед Ахмедов. Амос Юга все още лекува мускулна контузия и участието му е под въпрос.

Ден преди срещата Греъм Кери се върна в родината си, като вече се появиха информации, че той ще прекрати контракта си с ЦСКА и ще си търси отбор на Острова. Така "армейците" ще са без един от най-постоянните си футболисти от началото на сезона.

Жозе Моуриньо също няма да може да разчита на няколко футболисти. С различни контузии са капитанът Лоренцо Пелегрини, крилото Стефан Ел-Шаарави и Леоанрдо Спинацола. Добрата новина е завръщането на нападателя Тами Ейбрахам и защитника Рик Карсдорп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички