Лидерите на фракциите убедиха СДВР: Строги, но компромисни мерки за "Вечното дерби"


Лидерите на фракциите убедиха СДВР: Строги, но компромисни мерки за "Вечното дерби"
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1623 0

Безпрецедентни мерки с нотка на компромис - това стана ясно от пресконференцията на главния инспектор и началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР - Иван Георгиев, по повод предстоящия двубой между ЦСКА и Левски.

Пореден епизод от "Вечното дерби" на България ще се проведе в събота от 16:15 часа на стадион "Васил Левски". Както е известно след безредиците от предходното такова, голяма част от трибуните ще останат затворени.

Освен това, внасянето на каквито и да е нерегламентирани предмети, ще бъде зорко следено, а нарушителите - наказвани. Мерките за сигурност са били обсъждани както с шефовете на двата клуба, така и с част от привържениците им.

Още: Иван Тасев е подписал за 3 години с ЦСКА, но е възможно бързо да бъде пратен под наем

СДВР обяви всички мерки за дербито между ЦСКА и Левски, каза какво се случило на предното

Какво предприема СДВР?

Ще има засилено полицейско присъствие - от крайните квартали до центъра на града. Пропускателният режим ще се извършва на два кръга.  Около стадиона ще има пунктове за щателна проверка и втори такива, след тях, от охранителна фирма. Автобусите ще бъдат съпровождани от сериозен кордон. 

Ако се установят нарушители, полицаите ще са безкомпромисни. Ако ексцесиите се повторят, следват още по-големи мерки. Проведени са срещи с лидери на "червени" и "сини" фракции, както и с ръководители на двата клуба. Вторите са били категорични, че няма да толерират внасянето на каквито и да е забранени вещи.

Още: Тобиас Хайнц остава резерва срещу Левски, само едно нещо може да разубеди Стамен Белчев

Възможно е затрудняването и спирането на движението в определени зони от центъра. Призовават се феновете да започнат да влизат на стадиона в момента, който вратите отворят - 14:15 ч. Ще бъде използвана допълнителна техника и дронове с цел установяване на нарушителите. 

СДВР обяви всички мерки за дербито между ЦСКА и Левски, каза какво се случило на предното

Информация след последното "Вечно дерби"

Задържаните от предния мач са 28. 8 от тях за наркотици, а 6 са с наложени забрани за посещение на спортни събития в срок от 1 година в страната и чужбина, както и с глоба от 1000 лв.

"Намерената пиротехника е била внесена на 5-и април около 18:33 ч. 4 лица влизат през 26-и вход на "Васил Левски", оставят я и необезспокоявани излизат навън", съобщи Георгиев.

Още: ЦСКА - Левски е и сблъсъкът на вратарите с най-много сухи мрежи в Първа лига

Във връзка с изстреляните ракети - установени са лицата, които са го направили и следва да бъдат наказани. Устройствата за тях са изключителни малки и е невъзможно да бъдат хванати, разчита се на съвестта на феновете. 

От СДВР запазват мълчание относно потенциалното затваряне на стадиона или определени сектори - засега нямат такива намерения. Ако се стигне до нови ексцесии обаче, това ще се промени. Противно на появилите се по-рано информации - хореографиите ще бъдат разрешени! Поименни билети към момента не стоят на дневен ред.

СДВР обяви всички мерки за дербито между ЦСКА и Левски, каза какво се случило на предното

За боя в Сектор "А"

До ексцесиите в Сектор "А" се стигнало след уцелен с камък служител на охранителната фирма и последвали изстрели с ракети, от които са пострадали двама "сини" запалянковци.

Още: Феновете на Левски се събират за традиционното си шествие преди дерби с ЦСКА

Част от ултрасите на Левски в централната трибуна опитали да нахлуят на пистата, насочвайки се към Сектор "Г", от което щяло да стане страшен бой между "червени" и "сини" фенове. Ако това се случило, огромни групи от двете агитки били готови да нахлуят и да стане ад на терена, казва още Георгиев. Според него, охранителната фирма си е свършила работата и заслужава похвала. Полицията от своя страна се намесва само, когато стюардите не могат да се справят.

Към момента няма постъпили уведомления за шествия. Най-вероятно ще има нерегламентирани такива, но организация и за двете страни има. Ако е необходимо, при нови ексцесии, ще бъдат изпразвани при нови сектори, но надеждите са, че разумът ще надделее и до това няма да се стигне.

Георги Иванов - Гонзо заплаши феновете на ЦСКА и Левски преди Вечното дерби

ЦСКА преди мача с Левски: Да накараме феновете да се гордеят! Да излезем и да ги убием! (ВИДЕО)

Хвърлена змия, паметен финал и "синя" радост: Три култови мача Левски - ЦСКА са изиграни на 27 април (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички