Легенда пред Sportlive.bg: ЦСКА няма отбор за групите на ЛК, а феновете искат това, което ги устройва за момента


Легенда пред Sportlive.bg: ЦСКА няма отбор за групите на ЛК, а феновете искат това, което ги устройва за момента
Снимка: LAP.bg

7015 0

ЦСКА ще приеме Македония ГП в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят е утре от 20 часа на стадион „Българска армия“.

Sportlive.bg потърси за коментар преди сблъсъка бившия шеф и футболист на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла. Той говори и по темата с бойкота на феновете на „червените“ към ръководството на клуба:

Ето какво заяви Майкъла пред медията ни:

- Г-н Илиев, ще има ли проблеми ЦСКА с отстраняването на Македония ГП?

- Очаквам, че ще победим. По-класен отбор сме от северномакедонския тим. Те са обикновено квартално отборче. Не може да са от класата на ЦСКА. Не е сериозно.

- Напълно ли изключвате възможността да се стигне до сензация?

- Да, абсолютно. Ако момчетата не вземат този мач, кой да вземат? Този двубой е за вдигане на нивото, на самочувствието, а носи и пари за клуба.

Важно е за клуба за самочувствие да бият и да отстранят Македония ГП. За собственика също е много важен мач, защото дава доста пари. Това е двубой, който трябва да бъде спечелен на всяка цена.

Трябва да зарадват феновете и собственика. Той не е виновен, защото дава немалко средства, а ЦСКА играе безобразно до момента. Дотук ЦСКА не е направил един стойностен мач. Дано да да се усетят вече тези играчи.

- Докъде смятате, че може да стигне отборът в тазгодишното издание на турнира Лига на конференциите?

- Ако вдигнат нивото и купят поне още двама нови класни футболисти, може да вдигнат наистина нивото и да се представят добре. Но на този етап още нямаме отбор.

- Искате да кажете, че с настоящия си състав ЦСКА едва ли ще влезе в груповата фаза на надпреварата?

- Трудно. Може и да се класира с късмет. Във всеки спорт има и голяма доза късмет. Точно в този ден трябва да ни върви на нас, а да не върви на противника. Има го и това във спорта. Който не е играл в големи мачове, той не може да знае тези неща.

Възможно е да влезем и с този отбор. Не е чак толкова трудно, но за мен все още нямаме отбор, както вече казах.

- Защо ЦСКА няма  отбор, според Вас?

- Не мога да кажа с категоричност. Може би треньорът не прави селекцията. Не знам. Има си ръководство на клуба. Аз и ти можем да даваме само наши мнения, но те не са обвързващи с клуба. Който дава парите, той си води начина на работа.

Има 4-5 добри играчи, но има и доста футболисти, които нямат класата за ЦСКА. Тези момчета трябва сериозно да се замислят в кой клуб играят, къде играят и какво дават от себе си.

- Докъде ще доведе бойкотът на феновете към ръководството на клуба?

- Не мога да ги разбера феновете. Те трябва да си купят билет и да ходят да мач, за да подкрепят отбора. Говорехме, че клубът не се управлява правилно. 5-6 години не го приемаха това феновете, а сега изведнъж си промениха мнението.

Избрали са си Гриша Ганчев и трябва да си носят последствията. Целият стадион излезнаха. Бяха предложени 3 варианта и те избраха новия отбор. Не мога да го разбера защо си промениха мнението. Или един път ги устройва Етрополе да се преименува в ЦСКА и да вземе лиценза на Литекс, а втори път защо не бил останал стария клуб. Защо фалита … Не мога да им хвана точно какво искат. Устройва ги едно и искат него.

Препоръката ми към тях е да си купят билети да ходят на мачовете на отбора и да подкрепят клуба. Ако намерят човек, който разполага с пари и може да издържа клуба, тогава е по-различно. В момента ЦСКА по най-бързия начин трябва да получи подкрепа, защото в тези мачове без фенове не става.

Виждаме как в Левски се обединиха и съживиха умрял клуб.

- Каква е причината това да се случи на „Герена“?

 - Там са Мъри Стоилов, Даниел Боримиров и Наско Сираков. А в ЦСКА няма нито един лидер. Нямат един човек в момента, който да каже: „Шефе, докарай едно голямо име, който да стане обединител“!.

Просто феновете не могат да си въртят мненията, както ги устройва. Най-важното е да подкрепят клуба и да си купуват абонаментни карти и билети, както правят в Левски.

Трябва да се промени коренно и начина на работа, защото този не е за ЦСКА. Но това си е мое мнение. Този, който дава парите, ако го устройва този начин на работа, какво повече можем да кажем? Когато извадиш пари, тогава можеш да коментираш.

*Втората част от интервюто с Георги Илиев - Майкъла четете в четвъртък (28 юли) в SportLive.bg!

А ето какво обяви Саша Илич преди мача със северномакедонците.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички