Майкъла: Стадионът на ЦСКА може да се построи и по-евтино от обявеното


Майкъла: Стадионът на ЦСКА може да се построи и по-евтино от обявеното
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

2933 0

Новият стадион на ЦСКА би трябвало да струва доста по-малко от обявените между 80 и 90 милиона лева. Такова мнение ирази бившият директор на клуба и строителен предприемач Георги Илиев-Майкъла.

Както е известно, "червените" и фирмата строител представиха проекта за новия "Българска армия", който трябва да бъде започнат на 1 април 2023 г. и да бъде завършен до края на 2024 година.

"Проектът е перфектен, фирмата е сериозна и има опит в строежи на стадиони. Все едно са ме слушали какво говорех през последните години. Единствено не ми харесва датата - 1 април. Дано феновете не останат излъгани и стадионът да бъде построен", каза Илиев пред "България Днес".

"Цената е малко висока. Такъв стадион може да се построи за около 50-60 милиона лева. Цената на една седалка излиза около 2000 евро. Важно е да се направи и подземен паркинг на три нива, за да се покрият изискванията. Капацитет от 15 000 места е достатъчен, важно е стадионът да се пълни, а не да има 1000 човека. Но това зависи предимно от играта на отбора. Не мисля, че феновете ще идват само заради хубавия стадион", допълни Майкъла. Повече за новия стадион на ЦСКА четете тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички