Как едно колебание спря легенда на Ман Сити за... ЦСКА!


Как едно колебание спря легенда на Ман Сити за... ЦСКА!
Снимка: Lap.bg/колаж Sportlive

8912 0

Котдивоарската футболна легенда Яя Туре е един от най-именитите футболисти, които са могли да заиграят в българското първенство. През 2003 г. полузащитникът е поканен да изкара проби в ЦСКА, като по това време той все още е прохождащ талант.

Универсалният халф на прага на ЦСКА

Туре разтрогва контракта си с белгийския Беревен след 3 успешни сезона. Халфът е изкарал неуспешни проби в Арсенал, където е по препоръка на брат си Коло. Арсен Венгер обаче заявява, че не се нуждае от услугите на Яя.

Тогава с ЦСКА се свързва бившият футболист на Левски Джон Ингълс, който разбира, че ЦСКА търси полузащитници. Шотландецът звъни на изпълнителния директор Стефан Орманджиев. Бившият съдия се съгласява Туре да изкара пробен период през януари 2004 г.

С екипите на Барселона и Ман Сити пожъна неверояните успехи

Първоначално Яя не приема офертата, но след като контрактът му изтича, Туре е готов на всякакви възможности. Интересът от ЦСКА обаче секва по неясни причини и контактът се губи.

Три месеца по-късно Туре подписва с украинския Металург Донецк. След това кариерата му тръгва нагоре, като той играе за Олимпиакос, Монако, Барселона, Манчестър Сити и китайския Циндао Хуанхай.

Хареса ли ви този кратък разказ? Подобни и още много любопитни материали можете да намерите в специалната ни рубрика за спортни кратки истории

Ако пък ви интересуват всякакви трансферни новини, информаци и слухове от България, а и целия свят, насочете се към нашата трансферна линия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички