Джони Велинов: Густаво Бусато е страхотен, няма равен при един на един


Джони Велинов: Густаво Бусато е страхотен, няма равен при един на един
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

3781 0

Бусато пристигна на стадион "Българска армия" през 2019 г. Постепенно той се наложи в отбора и стана незаменима фигура в състава на "червените". Той вече има на сметката си 126 двубои с екипа на 31-кратния шампион, 28 от които, в евротурнирите. 

"Отдавна твърдя, че Бусато е страхотен вратар. Много съм щастлив за него. Срещу Ботев за пореден път се представи на много високо ниво и помогна за чудесната и изключително важна победа на негостоприемен стадион. Със сигурност заслужава похвали за представянето си", заяви Джони Велинов. Той обърна внимание на едно от най-силните качества на бразилеца - играта един на един. В последния двубой на "армейците" с Ботев Пловдив, стражът предотврати сигурен гол за "канарчетата".

"Страшно трудно е за нападателите да го преодолеят един на един, като по този показател няма равен в първенството, а освен това вече е доста добра и комуникацията му със защитниците. И преди съм казвал, че Бусато вече наполовина е българин. Българската вратарска школа е много качествена и именно благодарение на нея той успя да развие потенциала си. Така че на вратата на ЦСКА виждаме един бразилски българин", коментира легендата на "червените", отбелязвайки заслугата на треньорите за това.

"Важно е да се отбележи работата на треньорите на вратарите с него, защото тя е изключително важна. А и Бусато има още едно силно качество - слуша ме какво му говоря и го изпълнява (смее се). Много съм доволен от неговото развитие", завърши той.

Ето как вратарят на Ботев Враца пък се закани на "армейците" преди предстоящата среща между двата отбора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички