Голмайсторът на ЦСКА Браян Морено: Решенията на Саша Илич помагат, феновете ме обичат много


Голмайсторът на ЦСКА Браян Морено: Решенията на Саша Илич помагат, феновете ме обичат много
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2462 0

Един от най-добрите играчи на ЦСКА от началото на сезона - Браян Морено, разкри как се чувства след страхотния старт на новата кампания с червената фланелка. Колумбиецът записа 6 гола и 1 асистенция в 12 срещи до момента в Първа лига.

Пред "dsport и Дарик радио" той разкри трудностите, които е срещал, по пътя си към "Българска армия", но не прикри и задоволството от попаденията, които бележи често.

"Вече се адаптирах. Отбелязах, което е добре за мен и отбора като цяло. Трябва да продължа да вкарвам голове, за да можем да натрупаме точки и да радвам нашите фенове, защото знам, че ме обичат доста. На първо място, когато тръгнах за България, ми беше трудно да оставя своето семейство и приятели. Знаех, че трябва да дойда тук, да вкарвам голове и да печеля. Трудно ми е с езика, но трябва да продължа напред“, заяви Морено.

Той се върна към не особено приятните загуби на "армейците" от вечния съперник Левски с 0:2 и от Лудогорец с 1:2. Във Вечното дерби, възпитаниците на Саша Илич показаха ужасна игра и заслужено загубиха, докато в Разград играха брилятно, но отново не съумяха да си тръгнат с точки.

"С футбола, който показваме, трябва да сме сред първите отбори, дори първи. Срещу Левски имаше нужда да покажем повече характер на терена, който не показахме. Срещу Лудогорец играхме много по-добре, но не реализирахме положенията, които създадохме. Това бе причината да загубим. Ние сме отбор, който обича да играе футбол. Срещу Левски не успяхме да го направим, защото ни накъсваха игра. Не успяхме да направим това, което бяхме планирали. Срещу Лудогорец трябваше да бъде по-концентриран при изпълненията на ударите", коментира колумбиецът.

23-годишният състезател стартира за 31-кратния шампион като флангови играч. С идването на Илич обаче, се установи като централен нападател. Перспективният футболист разкри, че промените, които сръбският специалист прави, са от голяма полза на отбора.

"Много помагат ротациите, които прави Саша Илич. Когато получиш шанс, трябва да си готов да дадеш най-доброто на терена. Първата цел тук е да стана голмайстор, а после да отида в по-голям отбор и да се боря да получа повиквателна от националния отбор на Колумбия“, каза голаджията и призова "червените" привърженици за подкрепа.

"Призовавам феновете да дойдат на стадиона. Тяхното присъствие е важно. Когато противникът дойде и ги чуе, започва да се страхува от нас“, категоричен беше колумбиецът. Той сподели очакванията си за предстоящия двубой срещу Ботев Враца, както и дали общува със своя сънародник Браян Переа, който е играч на врачани.

"Не се познавам с Браян Переа. Комуникирал съм си с него в Instagram. Преди мача искам да му кажа да внимава, тъй като ние отиваме за победа. Мисля, че ще победим с 3:1. Искам да вкарам 2 гола в този мач“, завърши Браян Морено.

Ето коя е една от трудностите пред "армейците" според колумбиеца

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички