Станислав Шопов: Всички в Нидерландия знаят ЦСКА, невероятно е да ти ръкопляскат две публики


Станислав Шопов: Всички в Нидерландия знаят ЦСКА, невероятно е да ти ръкопляскат две публики
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3111 0

Халфът на ЦСКА  Станислав Шопов говори пред клубната телевизия. Той изрази мнението по куп теми, свързани с „червените“ и своето развитие. 20-годишният футболист даде интервюто след успеха на армейците срещу родния му клуб Ботев Пловдив.

Той престоя на терена в Коматево до 63-ата минута, когато го замени колумбиецът Марселино Кареасо, който изработи дузпата, донесла победата с 1:0.

ЗА БИТКАТА В КОМАТЕВО И АПЛОДИСМЕНТИТЕ ОТ ФЕНОВЕТЕ НА ДВАТА ОТБОРА

Отборът на Ботев Пловдив се беше подготвил много добре, както каза и нашият треньор. Те играеха същата схема като нас. Мачът беше битка, която ние спечелихме. Това, което си казахме в рейса беше, че тази победа е много ценна за нас и тепърва ни предстоят още три много тежки гостувания, които също трябва да ги вземем.

Според мен помогна това, че целият отбор се раздаде на 100% и абсолютно всички искахме победата. Чувството е невероятно, когато и от двете публики ти ръкопляскат, за което мога само да им благодаря. Със сигурност беше по-емоционално, защото все пак съм израснал там и съм благодарен на феновете на Ботев Пловдив, че ми ръкопляскаха, но аз съм футболист на ЦСКА. Най-важното за мен беше да победим“, коментира Шопов самия мач и аплодисментите, които получи от двете агитки при смяната си.

ЗА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА „ЧЕРВЕНИТЕ“

„Ние тренираме цяла седмица, за да може в нейния край да зарадваме тези хора, които са дошли да ни гледат. Те са много важни за нас – 12-ият играч и ни дават допълнителна мотивация.

Ние сме ЦСКА и за нас е важна само и единствено победата. Професионалисти сме и трябва независимо дали побеждаваме или губим, да забравяме по най-бързия начин всичко и да мислим за следващия мач“, обяви талантливият халф.

СПРАВЯ ЛИ СЕ ОТБОРЪТ ПРИ НОВАТА СХЕМА НА ИГРА?

„Лично за мен схемата 3-5-2, както виждате и на мача с Лудогорец, а след това срещу Хебър и Ботев, смятам, че се справяме много добре. Но ние като футболисти трябва да сме готови да играем във всяка една ситуация и всяка една схема, която каже треньора и да даваме максимума от себе си.

Няма значение срещу кого играем, ние винаги излизаме за победа. Ако ние играем добре, няма кой да ни спре“, отсече Слави.

ГОТОВ ЛИ Е ДА СЕ РАЗВИВА

„Аз не обичам да си давам оценки, но със сигурност мога да се развивам в абсолютно всичко. Мога да си развивам левия крак, макар че играя по-силно с него. Десния крак, абсолютно всичко… Получавам насоки от треньорите, а и от по-опитните футболисти. А това е много важно за един млад футболист, ако иска да се научава и развива“, заяви той, демонстрирайки, че е готов да продължи да се развива във възходяща линия.

СЪЖАЛЯВА ЛИ ЗА ЗАВРЪЩАНЕТО СИ ОТ НИДЕРЛАНДИЯ?

„Тренировките в Нидерландия бяха много здрави, но не бих казал, че тук са на по-ниско ниво. Напротив, дори мога да кажа, че тренировките в ЦСКА са по-здрави, но съм много щастлив от този факт.

Няма как да съжалявам, че съм се завърнал в България, след като съм дошъл в най-големия отбор в България. Където и да отидеш по света, всички знаят ЦСКА. Лично аз се убедих в това в Нидерландия.

Много ми помагат всички мои съотборници. Абсолютно цялата обстановка в отбора е на много добро ниво. Атмосферата е страхотна, особено когато бием“, завърши Шопов.

Вижте още какво разкритие за феновете направи голмайсторът на ЦСКА.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички