И точка срещу Левски може да направи ЦСКА шампион за сметка на Лудогорец: Възможно е, но КАК?


И точка срещу Левски може да направи ЦСКА шампион за сметка на Лудогорец: Възможно е, но КАК?
Снимка: facebook.com/cskasofiaofficial

16684 0

В последните 11 сезона Лудогорец неизменно печелеше титлата в българския шампионат. С влизането си в елита "орлите" започнаха да летят, а полетът им и до днес не е спрян. След турбулентни първи две кампании, в които разградчани трудно стигаха до първото място с драма в края, последваха сезони, в които рядко имаха сериозна съпротива.

В най-много случаи тя бе оказвана от ЦСКА. И именно "армейците" сега са на косъм от това за първи път от 2008 година да спечелят титлата. През цял сезон "червени" и "зелени" се преследват, но различното бе, че този път съпротивата срещу хегемона издържа до края - точно както бе в първите две шампионски години за Ивайло Петев.

Българският специалист се завърна в Разград в тежък момент и ефектът бе мигновен и впечатляващ. Въпреки това в последния кръг отборът му допусна една от малкото си грешки в резултатите след завръщането му. А тя може да струва много скъпо.

Голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев изравни по-малко от пет минути преди края на ЦСКА 1948 - Лудогорец, а "орлите" на два пъти изпускаха аванса си. Така се оказаха в позиция, в която ако искат 12-а поредна, трябва да спечелят двете срещи до края. И пак няма да е сигурно.

Как Лудогорец може да загуби титлата и ЦСКА да е шампион кръг преди края?

Нещо повече - Лудогорец може да загуби шампионската си титла кръг преди края - още днес (03.06). Разградчани няма да имат никак лесна задача срещу Левски, който се бори за 3-тото място, но са наясно, че и ЦСКА ще има много тежък дуел - с ЦСКА 1948, който пък опитва да задържи 3-тата позиция.

Ако обаче "орлите" бъдат победени на "Хювефарма Арена" в Разград, а в същото време ЦСКА победи ЦСКА 1948, то "армейците" стават шампион още кръг преди края.

Как точка за ЦСКА срещу Левски може да го направи шампион?

Стига ЦСКА да вземе своя дуел срещу ЦСКА 1948, то лидерът в Първа лига може да се окаже и в ситуация, в която и точка в последния мач срещу Левски ще го направи шампион - без "сините" да са побеждавали "орлите".

За да се стигне до този развой, достатъчно е само Елин Топузаков и компания да завършат наравно с Лудогорец. Тогава разликата между "зелените" и "червените" ще се отвори до 3 точки и дори "орлите" да победят Черно море накрая, то и паритетът срещу Левски ще направи ЦСКА шампион. При равен брой точки първенец би бил Лудогорец поради по-добрите си показатели в преките двубои (зачитат се само тези от редовния сезон - 2 мача, 2 успеха за "орлите" срещу ЦСКА).

Преди предстоящия сблъсък пък Стойчо Младенов подчерта как и защо ЦСКА има шанс за титлата в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички