Порточанов: Ако не стане шампион, ЦСКА ще си е виновен сам, добре е да има ротация за титлата


Порточанов: Ако не стане шампион, ЦСКА ще си е виновен сам, добре е да има ротация за титлата
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1750 0

Бившият президент на Нефтохимик Христо Порточанов заяви, че смята българското първенство за интересно и по-силно спрямо минали години. Порточанов, който в момента работи в БФС, призова клубните президенти и треньори да спрат да плюят по съдиите у нас.

"Колкото повече наближава краят на първенството, толкова ми става по-интересно и на мен и гледам мачовете. Мисля, че гледаме интересно първенство и много по-силно. А и много по-честно. Вече наистина можем да сме сигурни, че се играе феърплей след равенството 2:2 между ЦСКА 1948 и Лудогорец. След като срещата завърши така, и то с изравнителен гол за ЦСКА 1948 в самия край, няма какво да се съмняваме, че всичко е било честно", заяви той пред "БТА".

"Ако ЦСКА стане шампион, ще бъде похвално за тях. Но не само ЦСКА, в доста отбори виждам сериозно израстване и добри футболисти. Мога да похваля и Левски, и Черно море (Варна), и Арда (Кърджали). Дали ще стане шампион Лудогорец, или не, трябва да им се признае, че те направиха много неща. Постигнаха много неща. Искам да призова президентите и треньорите: Спрете да плюете по съдиите! Ако има проблем със съдиите, бъдете сигурни, че президентите са виновни", продължи настоящият заместник-председател на Обществения съвет на БФС.

Запитан дали смята, че първенството тази година е и по-силно като спортно-техническо ниво, Порточанов заяви: "Без никакво съмнение. Гледаме може би най-интересното първенство от много години, най-непредсказуемото. И това е така, защото е изпълнено най-важното условие - в шампионата има истинска, реална конкуренция. И ако всичко е феърплей до края на сезона, ще бъде страхотно.

ЦСКА както изоставаше, сега те са фаворити за титлата. Ще бъде хубаво, ако имаме често ротация за титлата, ще бъде добре за футбола. Но ако ЦСКА не станат шампиони, трябва да се сърдят само на себе си. Защото те не само последния домакински мач с Лудогорец го загубиха, но имат и най-малко спечелени точки от директните мачове с Лудогорец". А ето какъв изход от битката за титлата очаква Ангел Червенков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички