ЦСКА и Лудогорец или Левски и Лудогорец: От кой гранд "орлите" са сграбчили повече звезди? (ГАЛЕРИЯ)


ЦСКА и Лудогорец или Левски и Лудогорец: От кой гранд "орлите" са сграбчили повече звезди? (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: БГНЕС

6096 0

Един от най-недолюбваните от феновете на ЦСКА български футболисти е Кирил Десподов. Някога любимец на "червените" запалянковци, но сега част от Лудогорец и заклеймен като предател от привържениците.

Преди да се присъедини към гранда от Разград през 2020-а година обаче (първо под наем, а впоследствие и закупен от "орлите"), Десподов бе част от още два отбора след края на престоя му на "Българска армия" - Каляри и Щурм Грац.

В този материал екипът на SportLive ще ви запознае с футболистите на първия отбор на ЦСКА, които директно след края на престоя си при "червените", са заиграли при "орлите". Важно е да се разграничи с темата "играчи, които са били част и от двата тима". Освен това ще бъде направено сравнение и с футболистите на Левски, които след "сините" са преминали в Разград. Данните са от специализирания сайт Transfermarkt!

Играчите на ЦСКА, които се насочиха директно към Лудогорец

Ако пропуснем Красимир Ковачев и трансферите му първо от ЦСКА в Лудогорец, а след това и обратното (през сезони 1984/85 и 1986/87), първият случай, откакто "орлите" влязоха в елита, е Мартин Дечев (2010/11), който отива под наем при разградчани.

Първият по-звезден трансферен ход пък е взимането на Емил Гъргоров през лятото на 2011 година. Любопитното е, че по-късно - през сезон 2013/14, той, заедно с Неманя Милисавлевич и Иван Стоянов отиват при "червените" след престой при "орлите.

През същата кампания пък е и единственият трансфер между двата клуба, за който са дадени финансови средства при действащ договор. Централният нападател Мишел Платини отива от ЦСКА в Лудогорец срещу 300 хиляди евро.

Последният и най-скорошен футболист, който след "червените" директно заиграва при "зелените", е Станислав Манолев. Десният краен бранител се оказва ненужен на "Българска армия" и бива взет от "орлите" през сезон 2018/19, въпреки че впоследствие не записва сериозен брой мачове за тях.

Играчите на Левски, които се насочиха директно към Лудогорец

Трансферите между двата отбора през години са предимно на футболисти, които преминават от едната школа в другата, като най-популярни сред тези имена са Стивън Петков и Илия Юруков.

Мирослав Антонов (2010/11) и Мирослав Иванов (2013/14) пък са първите, които от представителния тим на Левски заиграват директно в Лудогорец. Любопитното е, че те остават и последните, които са го сторили (отново напомняме - става въпрос за футболисти, които след "сините" заиграват веднага при "зелените").

Трябва да отбележим, че има още две популярни имена по българските ширини, които правят подобен ход - но от Лудогорец в Левски. Става въпрос за Александър Александров през януари 2016 година и за Иван Чворович през лятото на същата година.

ГАЛЕРИЯ: От ЦСКА или Левски в Лудогорец - играчите, които казаха "да"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички