След 3-те мача, в които Чочев не игра: Колко далеч са Назон и Тиаго при голмайсторите в Първа лига?


След 3-те мача, в които Чочев не игра: Колко далеч са Назон и Тиаго при голмайсторите в Първа лига?
Снимка: Колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

2548 0

Продължава с пълна сила борбата между Лудогорец и ЦСКА за шампионската титла. "Орлите" вече заеха първата позиция във временното подреждане на Първа лига, след като взеха дербито с "армейците". Те победиха с 1:0, а единственият гол в срещата бе дело на нападателя Игор Тиаго.

Така 21-годишният бразилец продължава великолепната си форма в първенството. Той се разписва в пет поредни двубоя, като в тях е вкарал общо цели осем попадения. По едно срещу Хебър, Локомотив София и ЦСКА, два срещу Арда и три срещу Ботев Враца.

Кой ще спечели голмайсторския приз в Първа лига?

Разбира се, това неминуемо промени и позицията му при голмайсторите на Първа лига към момента. Там лидер все още продължава да бъде Ивайло Чочев, въпреки че поради травма не игра в последните три двубоя на ЦСКА 1948 (два от които - именно в Първа лига).

Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон пък загуби второто си място. Той започна ударно календарната 2023-та година, като вкара във всеки от първите четири двубоя (общо пет попадения). Пренесе формата си и в националния отбор на Хаити, но след лека травма и попаденията му стихнаха.

Така за последните седем двубоя Назон има само едно попадение за "червените". Трябва да отбележим, че цялостно "армейците" вкарват много малко в този период. За въпросните седем мач отборът има общо шест попадения.

Любопитното в класацията при голмайсторите е, че Чочев, който е халф, е лидер по голове. В същото време обаче Игор Тиаго и Дюкенс Назон, които са типични нападатели, имат повече асистенции от Чочев.

Българинът е с 19 попадения и 1 асистенция, бразилецът с 12 попадения и 7 асистенции, а нападателят на Хаити - с 12 гола и 4 асистенции. До края на шампионата за топ тимовете остават два кръга от редовния сезон и още пет от плейофите. А какво следва, ако Лудогорец и ЦСКА са с равни точки в края на сезона в Първа лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички