ЦСКА - Левски без фенове? Всички варианти за 2-рия мач санкция без публика на "червените"


ЦСКА - Левски без фенове? Всички варианти за 2-рия мач санкция без публика на "червените"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9433 0

Лошите новини за ЦСКА не спират! След като "червените" загубиха върха в сблъсък с хегемона за последните над 10 години Лудогорец, и то пред пълен стадион у дома, сега получиха нова много лоша новина, която може да окаже влияние в борбата за титлата.

След бурното поведение на хилядите на стадиона срещу "орлите", санкциите от БФС не закъсняха и са особено строги. Освен паричната глоба, която се изразява в над 15 хиляди лева, тимът ще бъде наказан да играе без публика в следващите си два домакински двубоя.

До края на редовния сезон остават два кръга, след което отборите борбата за "червените" продължава в първата шестица. Гостуване на Хебър и домакинство срещу Ботев Враца са последните две срещи.

Така все още не е ясно кой е вторият отбор, срещу който ЦСКА ще е домакин и срещу който ще изтърпи наказанието си. Мнозина моментално забелязаха, че това може да е Левски и по този начин най-посещаваният и предизвикващ интерес мач у нас да остане пред празни трибуни.

Разбира се, всичко зависи от подреждането след края на редовния сезон. Ако приемем, че ЦСКА ще завърши втори, то тогава първото му домакинство от плейофите, което ще пострада от санкцията, е срещу петия в подреждането.

Към момента пети в класирането е Черно море. "Моряците" са с 49 точки, като имат три повече от шестия Локомотив Пловдив. Пред тях е Левски на 4-то място, но само с две точки аванс. Ако "сините" бъдат изместени и завършат 5-и, дербито с ЦСКА е без публика.

Ако пък "армейците" съумеят да си върнат първата позиция и завършат като лидери редовния сезон, то първото им домакинство в плейофите е срещу шестия, който към момента е Локомотив Пловдив. Зад "смърфовете" е Славия с точка пасив.

Вижте повече за това как строгостта на БФС се стовари върху ЦСКА - над 15 хиляди глоба + 2 мача без фенове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички