Гордост! Младата надежда на ЦСКА Илия Шаламанов повикан в националния отбор на Австралия


Гордост! Младата надежда на ЦСКА Илия Шаламанов повикан в националния отбор на Австралия
Снимка: CSKA.BG

4037 0

Един от големите таланти на ЦСКА - вратарят Илия Шаламанов-Тренков, е бил привикан в юношеския национален отбор на Австралия до 23-годишна възраст.

Кой е Илия Шаламанов?

Младокът е роден в Бризбън, Австралия, но кариерата си стартира у нас. Той започва като юноша на Мечетата Петрич и Беласица от 2010-а година до лятото на 2014 г., когато бива забелязан и преминава в школата на "армейците".

Първите си тренировки с представителния тим провежда по време на летния лагер на тима през 2019-а година. Към момента той няма записани минути с мъжкия отбор, но пък взима такива на няколко пъти в приятелски мачове.

Последният такъв случай бе по време на последния лагер на 31-кратния шампион в Турция, където взе участие в контролната среща с Македония Гьорче Петров. В последно време той бива налаган в дублиращия тим на "армейците" под ръководството на Стамен Белчев.

Това не е първата му повиквателна за националния отбор на Австралия. Той получава такава и през 2021-а година, но за юношите до 21 години. Малко по-рано пък е избран за лагер на олимпийския отбор на страната и участва в 2 приятелски мача.

Шаламанов все още не успява да намери място в първия отбор на 31-кратния шампион, който вече мисли за лятната си селекция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички