Гледай НА ЖИВО финала за Купата на България - Арда срещу ЦСКА - ето как


Гледай НА ЖИВО финала за Купата на България - Арда срещу ЦСКА - ето как
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6152 0

И сезон 2020/21 в българския футбол е съвсем близо до своя край. Преди това обаче предстои да се изиграе най-важният останал двубой у нас за кампанията - финалът за Купата на България. А в него съперници ще са отборите на Арда и ЦСКА.

Часове преди срещата привържениците на двата тима бяха зарадвани от добрата новина, която бе разпоредена от служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацарев - Националният стадион "Васил Левски" ще бъде отворен за над 20 000 зрители, като 50% от капацитета на стадиона е пуснат в продажба. Президентът на Република България Румен Радев също ще присъства на срещата.

Колкото до двубоя, "червените" са определяни като големия фаворит. До голяма степен от това зависи дали този сезон ще бъде пратен в графата "успешни", или "неуспешни". Арда изумява с представянето си и вече надскочи очакванията, но както се казва - "апетитът идва с яденето" и всички в тима са готови на 100% да се хвърлят за купата.

Какъв бе пътят на отборите до финала? ЦСКА разгроми в първия си двубой (1/16-финалите) Ботев Ихтиман с категоричното 5:0. Последваха успехи срещу Черно море (3:1), Ботев Враца (4:0) и големите мачове с Лудогорец, където "армейците" завършиха наравно 1:1 у дома, а след това победиха с 2:1 в Разград.

Пътят на Арда изглежда далеч по-лесен, като любопитен факт е, че всеки успех за тима е минимален. Тимът от Кърджали започна с триумф над Спартак с 2:1 и последваха успехи над Етър (1:0), ЦСКА 1948 (1:0) и Славия - първата среща завърши при равенство 0:0, а втората с победа 1:0 за Арда.

Старши треньорът на Арда Николай Киров обяви, че неговият отбор е готов за финала, а няколко футболисти на ЦСКА, сред които Георги Йомов и Жорди Кайседо, обявиха готовност за успеха. Техният наставник Любослав Пенев пък имаше доста напрегната пресконференция, на която не успя да говори особено за срещата.

"Армейците" все пак трябва да си имат едно наум, тъй като през миналия сезон отново бяха тръгнали с убеждението, че едва ли не купата им е гарантирана, но бяха неприятно изненадани от Локомотив (Пловдив), който устиска равенството до дузпите, където надделя и разочарова "червена" България.

Финалът за Купата на България между Арда и ЦСКА ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" и ще започне в 19:30 часа. Двубоят ще се излъчва пряко по "Диема спорт" и по "Нова спорт", като ще можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички