Националният стадион "Васил Левски" е крепост за Арда - няма допуснат гол


Националният стадион "Васил Левски" е крепост за Арда - няма допуснат гол
Снимка: Lap.bg

1437 0

Очакваният с интерес финал за Купата на България е съвсем близо. Арда е символичен домакин в сблъсъка срещу ЦСКА, като двата тима ще излязат на Националния стадион "Васил Левски" в сряда, 19 май, а мачът стартира в 19:30 часа.

За 96-годишната си история отборът от Кърджали е играл на този стадион едва 3 пъти, като това се случва в последните години. Всички мачове на Арда там са срещу дебютанта в елита ЦСКА 1948, който играе своите двубои на Националния стадион.

Макар и толкова малко на брой, в тях се забелязва тенденцията, че Арда не е допуснал нито едно попадение в своята врата, превръщайки "Васил Левски" в своебразна своя крепост. За първи път играят там на 12 ноември 2018 година и завършват 0:0 в мач от Втора лига. Следващите две срещи пък завършват с успех за Арда.

Безспорно сега предстои най-големият и най-важният мач на този стадион за тима от Кърджали. Той ще бъде и най-посетен (и то с огромна разлика). ЦСКА е големият фаворит в срещата, но "армейците" ще трябва да превземат крепостта, в която се превърна Националния стадион "Васил Левски" за Арда.

Междувременно бе потвърдено, че 50% от "Васил Левски" ще бъде отворен за зрители по трибуните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички