Елин Топузаков: Собствениците на Арда няма да преживеят леко загуба във финала


Елин Топузаков: Собствениците на Арда няма да преживеят леко загуба във финала
Снимка: БГНЕС

2959 0

Бившият треньор на Арда и знаков футболист на Левски Елин Топузаков говори днес пред "Дарик радио" и си припомни моменти от престоя си в Кърджали, след което сподели очакванията си за финала на Купата на България между ЦСКА и Арда:

"Само позитивни спомени имам от Арда, началото беше трудно, но всичко беше направено с много енергия и всеотдайност. Успяхме да поставим добра основа за бъдещето и развитието на отбора и развитието на клуба като цяло. Когато има ясен план и стратегия, успехите ще дойдат рано или късно. Така е и в Арда. Основите, които се поставиха и целият план, който съпътства развитието на отбора. Да се гонят по-големи успехи. Амбициите и мечтите бяха големи от самото начало. Стъпка по стъпка методично отборът стигна до там, където искаше", започна Топузаков.

"Тръгна се от нулата, дори може би малко под нулата. Тогава убеждавахме футболистите, че в Кърджали ще бъде по-различно. Не беше лесно като организация, но с целия екип, със съдействието на собствениците, кмета, президента. Нещата бяха трудно, но много сладки", спомни си Топчо.

"Смея да твърдя, понеже паметта ми е силна, че никой от тогавашния отбор не остана. Пламен Крумов и Иван Караджов дойдоха през зимната пауза, не започнаха от самото начало. Уважението и респектът остават. Поддържаме добри отношения. Оставих доста приятели година и половина живях там. Усетих магията на града", добави бившият сърцат защитник.

"Почти съм сигурен, че Арда ще направи всичко възможно да спечели този финал. Да, историята и традицията не са на страната на тима, но Арда показа през последната година, че не се страхува от грандовете и играе наравно с тях. Клише е, но шансовете са равни!"

"Доколкото познавам собствениците едва ли ще приемат загубата леко. Все пак си стигнал до последното стъпало това е голям залог. Доколкото напрежението е в ЦСКА, защото те задължително трябва да спечелят Купата, това важи и за Арда. Не може да си стигнал до финала и да приемеш загубата дори от отбор като ЦСКА", завърши Елин Топузаков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички