Гледай НА ЖИВО Цветана Пиронкова - Серина Уилямс


Гледай НА ЖИВО Цветана Пиронкова - Серина Уилямс
Снимка: Getty Images/Guliver

3113 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова продължава без загуба през 2021 година, но сега има изключително тежко изпитание пред себе си. Цвети се изправя срещу Серина Уилямс на турнира "Яра Валей Класик" в Мелбърн.

Цвети към момента се намира на 137-а позиция в световната ранглиста при жените, докато Серина - на 11-а. Това ще бъде сблъсък номер 7 в историята между двете, като трябва да се отбележи, че последният такъв всъщност не се игра и българката спечели служебно след отказване преди началото на мача от страна на Уилямс (на Ролан Гарос).

Само 3 седмици по-рано двете се изправиха на 1/4-финал в Откритото първенство на САЩ (US Open), където именно американката сложи край на приказното завръщане на Цвети след победа с обрат и 2:1 сета (4:6 6:3 6:2 в отделните части).

Всъщност, Серина Уилямс е печелила всички мачове между двете. Преди този от САЩ те са имали общо 5 сблъсъка, всеки от които в полза на бившата номер 1. Трябва обаче да се отбележи, че от общо 5-те им двубоя (не броим служебния), Цвети е успявала да вземе по сет цели 3 пъти.

Мачът между Пиронкова и Уилямс е на централния корт - "Маргарет Корт Арена", като е първи във вечерната сесия. Това значи, че се очаква да започне в сряда около 09:30 часа българско време. Ще бъде излъчен пряко по Sport+ HD, като ще можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички