Всичко е ясно - колко плати ЦСКА за Гарсес и срещу колко може да го откупи


Всичко е ясно - колко плати ЦСКА за Гарсес и срещу колко може да го откупи
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

3062 0

Ясни са всички параметри по сделката между ЦСКА и бразилския Бруске за крилото Маурисио Гарсес. Българският клуб ще плати за наема на бразилеца 200 000 долара или 174 718 евро. Както е известно, наемът ще е за година и половина. Информацията бе съобщена от спортния директор на Бруске Андре Резини на пресконференция.

Ако в един момент ЦСКА реши да откупи крилото, ще плати сума според това какъв е моментът. Ако "червените" откупят футболиста в средата на трансферния прозорец, ще платят за него 550 000 долара (480 476 евро). Ако това се случи през януари 2023 г., сумата ще е 600 000 долара (524 156 евро), а ако решението се вземе в края на наемния период, сумата е 650 000 долара (567 836 евро).

Посочените суми ще бъдат за 80% от правата върху футболиста, останалите 20 ще останат за Бруске в случай на продажбата на Гарсес от ЦСКА в друг клуб.

Според бразилското издание "О municipio" ЦСКА ще плаща изцяло заплатата на новото си попълнение в периода на заем. Сумите, срещу които може да откупи крилото в този период, са по-ниски от откупната клауза, вписана в новия му договор с Бруске. Още преди да е започнал с българския тим, феновете на "червените" научиха неприятна новина за Маурисио Гарсес. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички