Гецата: Най-добрият плеймейкър на Левски се казваше Юга, Бусато стана разноглед


Гецата: Най-добрият плеймейкър на Левски се казваше Юга, Бусато стана разноглед
Снимка: Efirbet/ Nostrabet

1988 0

Бившият халф на Ботев (Пд) Георги Георгиев-Гецата е поредният футболен човек, критикувал ЦСКА за представянето им в последното дерби с Левски. "Червените" загубиха с 0:2 и дори доиграха мача от Първа лига с човек по-малко.

"Това, което видях, е, че най-добрият плеймейкър на Левски се казваше Амос Юга. Той ги изведе три пъти, а „сините“ вкараха два гола. В сблъсъка между Брадли де Нойер и Роналдо футболиста на Левски го взех за Феномена - надбягваше ги постоянно! Не знам дали Роналдо е много бърз, възможно е, но вариантите са два: или той е много бърз, или другите са много бавни", анализира Гецата, който на своето време бе един от най-техничните халфове.

"Бусато стана разноглед, не знаеше кого да пази. Отвсякъде очакваше някой изстрел. Той се побърка човекът. Левски игра добре, но ЦСКА не показа нищо. Някои хора не успяваха да си спрат топката. Играта беше трагична. Имаше много технически брак", допълни Гецата пред "Мач Телеграф". А ето кой бивш треньор на ЦСКА критикува Саша Илич за тактиката в дербито.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички