Гецата за новодошлия в ЦСКА: По-добър е от всичките Варели, бидони...


Гецата за новодошлия в ЦСКА: По-добър е от всичките Варели, бидони...
Снимка: Efirbet/ Nostrabet

2859 0

Трансферното лято вече е тук. Отборът на ЦСКА се раздели с много футболисти, а сега се очаква да привлече нови играчи в редиците си. "Червените" вече си стиснаха ръцете с младок, който може да им послужи добре за години напред.

Става дума за 20-годишния талант Станислав Шопов. Полузащитникът бе смятан за един от най-талантливите български играчи, преди да замине за чужбина. Бившият състезател на Ботев Пловдив ще акостира на  "Българска армия", където очакванията са за отлична игра от негова страна. Периодът на футболиста в нидерландския Хееренвен обаче не бе един от най-добрите. Там българинът успя да се наложи в основния състав, но изигра само 2 минути за него. А с младежката формация завърши на последно място.

Бившият футболист на Ботев Пловдив и ЦСКА Георги Георгиев-Гецата даде своята оценка за качествата на Шопов.

"Работил съм със Станислав Шопов и впечатленията, които е оставил у мен, са на много добър футболист. Въпросът е, че го бяха объркали тук. Тръгнаха да го пращат нагоре-надолу. Накрая се озова в Хееренвен. Както винаги в България някой мениджър се намесва и разиграва футболиста като панаирджийска мечка. Според мен той трябваше да остане още малко у нас, да се интегрира изцяло и да стане водеща фигура в първия състав на Ботев Пловдив и чак тогава да бъде продаден навън.

Ние тук все гледаме „на юруш“ и бързо става ясно, че играчите не са били готови за тази стъпка в кариерите си. Но тогава Ботев имаха много вътрешни проблеми, не се знаеше какво ще се случи с клуба и за ситуацията с Шопов бе потърсено най-бързото решение.

Слави притежава безспорни качества, по-добър е от всичките Варели, бидони и т.н., каквито имат в ЦСКА. Но за да успее на „Армията“ той трябва да покаже и характера, който изисква червената фланелка. Това се изгражда постепенно. С младите футболисти трябва да се работи много внимателно, да бъдат интегрирани в титулярния състав и да получат нужното доверие и търпение.

Явно Шопов е имал труден период в Нидерландия и е нужно треньорите да не избързват с него. Вече имат примера с Филип Кръстев и Левски. Още един талантлив играч, който рано-рано бе пратен в чужбина и бе изгубил игрови ритъм, но с правилна работа бързо се превърна във важна част от състава на сините. В ЦСКА е трудно да се наложиш. Но докажеш ли се на публиката ставаш герой. Сигурен съм, че тя ще подходи с голямо разбиране към него и ще му даде картбланш. Дори и да не започне много убедително, което е нормално за млад футболист, ще получи подкрепа и е длъжен да се възползва от нея.

Привържениците на ЦСКА са изключително взискателни, но и обективни, те оценяват, когато някой се раздава. Най-силните му качества са брилянтна техника, страхотен ляв крак и нелош десен. Умее да импровизира, може да даде и извеждащ пас и да играе ек на ек.

Радвам се, че в ЦСКА взеха млад български футболист, защото е време да спрем с привличането на играчи като Жеферсон и Юга, които едвам се движат по терена, а прибират по 15 хиляди евро. Затова и националния отбор е на това дередже“, завърши Гецата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Последните новини около вратаря на ЦСКА Димитър Евтимов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички