Бивш футболист на ЦСКА си спомни за "армейците": Много играчи "изгоряхме", "ФИФА" ни спаси


Бивш футболист на ЦСКА си спомни за "армейците": Много играчи "изгоряхме", "ФИФА" ни спаси
Снимка: Ilian Telkedjiev LAP.bg

937 0

Бившият футболист на ЦСКА - Единилсон Бергонси, си припомни престоя си на "Българска армия". Бразилецът изкара кратък, но запомнящ се период в България, в който "армейците" записаха множество паметни победи над вечния съперник Левски, но и претърпяха едно от най-тежките си изпитания.

"Опитът ми в Стандард Лиеж беше лош, защото пристигнах в момент на смяна на собствеността на клуба и имаше икономически проблеми, както и с договорите, заради които останах извън отбора. Тогава отидох в Черно море. Това беше най-хубавият ми период в кариерата. Играех редовно, харесвах се на феновете и бях смятан за един от най-добрите чужденци в първенството", спомни си полузащитникът в интервю пред италианския "Варезе Спорт", след което отличи и периода си при 31-кратния шампион на България.

"Намерих тази стабилност, която дотогава ми липсваше. Тази два успешни сезони ми осигуриха повикване от ЦСКА, но тогава късметът отново не беше с мен. Клубът фалира през 2016 г. и както аз, така и много други играчи "изгоряхме", след като не получихме никакви пари. Едва преди две години получих обезщетение, благодарение на "ФИФА".

В момента съм в Бразилия. Реших да се завърна близо до семейството ми. Междувременно се роди синът ми Гаел, което е неописуема радост. Играя в един местен отбор, само за да поддържам форма. Семейството ми има фирма за почистване, така че мога да се посветя на нея. Мога да стана и футболен агент. Вече помогнах за преминаването на едно младо бразилско момче в първенството на България, така че имам интерес", допълва още той.

Ето кой бивш помощник-треньор на "армейците" поема елитен клуб у нас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички