Ел Маестро изненада за Моуриньо и призна: Исках тези двамата в ЦСКА


Ел Маестро изненада за Моуриньо и призна: Исках тези двамата в ЦСКА
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

8343 0

Роденият в Белград Нестор Ел Маестро бе сред наставниците на ЦСКА през последните години, които бързо приключиха периода си на "Армията". Тогава едва 35-годишният специалист с английско гражданство акостира през лятото на 2018 г., но дори не започна втория полусезон от сезон 2018/19. 

Той се задържа до зимната пауза, когато бе освободен след изключително положителен баланс - 19 победи, 3 ремита и 5 загуби в общо 27 двубоя. Трябва да се отбележи, че две от пораженията бяха от Копенхаген с по 2:1 в третия предварителен кръг на Лига Европа, а след това ЦСКА отстъпи от Лудогорец, Левски и Славия с по 0:1. 

Сега Ел Маестро даде интервю пред словашкото издание sport.aktuality.sk, в което си спомни за периода в България и разкри как междувременно се е развил в личен и професионален план. 

Историята на Ел Маестро

Колегите в Словакия направиха връзка между младия специалист и Специалния Жозе Моуриньо, които си приличали по много начини, но най-много се забелязвало увереното поведение и в двамата. Самият Ел Маестро е разкривал, че се възхищава на своя успял колега, но днес той опровергава подобно твърдение: 

"Достатъчно възрастен съм, за да имам модели за подражание. Ситуацията е различна, когато сте начинаещ треньор. Уча се от всички, но вече съм твърде стар, за да бъда нечий фен", категоричен е едва 40-годишният треньор. 

Кой е искал в ЦСКА

Ел Маестро е безработен от първото тримесечие на 2022 г., когато за последно бе начело на турския Гьозтепе. Така единственият му успех като треньор остава титлата на Словакия със Спартак Търнава през сезон 2017/18.

Именно след нея той акостира моментално на "Армията" и сега разкрива, че се е надявал да го последват двама играчи от шампионския му тим: 

"Антон Слобода беше много близо до това да дойде в Щурм Грац. Исках Ясин Пехливан в ЦСКА, а за Борис Годал се надявах в почти всеки клуб", спомня си специалистът.

Вижте каква е причината, поради която Джеферсон няма да дебютира за България срещу Сърбия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички