Само в SportLive! Илиан Илиев посочи тотален абсурд в българския футбол и разкри рецептата за отстраняването на ЦСКА


Само в SportLive! Илиан Илиев посочи тотален абсурд в българския футбол и разкри рецептата за отстраняването на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

15751 0

Черно море хвърли бомбата на ¼-финалите в турнира за Купата на България, отстранявайки ЦСКА след победа с 2:1 насред стадион „Българска Армия“. „Моряците“ ще се изправят срещу Лудогорец на полуфиналите в турнира, преследвайки нов триумф с трофея след 2015 година.

Sportlive.bg потърси наставника на Черно море Илиан Илиев няколко дни след еуфорията от успеха над армейците. Треньор №1 на България за 2021 година сподели каква е била рецептата за отстраняването на „червените“, коментира и предстоящите сблъсъци с Лудогорец в надпреварата.

54-годишният специалист посочи и поредните абсурди в родния футбол. Въпросът е дали някой ще се замисли над думите му.

Ето какво сподели Илиев пред медията ни:

-Г-н Илиев, отстранихте ЦСКА от турнира за Купата на България. Черно море нямаше победа над армейците в 9 поредни срещи. Еуфорията вече поотмина, но каква беше рецептата Ви за успеха на „Армията“ и основният коз?

- Имахме една победа като гости с 3:1 през лятото на 2019 година. Еуфория не е  имало, няма време, идва другият мач. За мача, както вече казах и след срещата, ЦСКА е труден противник. Ако не ги затрудниш при тяхното изнасяне, могат да ти създадат големи проблеми, както го направиха в последните минути.

Но това е само една крачка напред в турнира за Купата на България. Знаете  жребият за полуфинала ни отреди два мача срещу Лудогорец, които ще са тежки. Нищо не се знае, но се надяваме да успеем да направим и последната крачка към финала.

- Преди мача изразихте притеснения и укорихте ПФЛ за късния час на двубоя срещу  „червените“.  Как ще коментирате тази недомислица на фона на крайния успех на Вашия отбор?

- Няма значение дали е успех или неуспех, защото се прибрахме в 6 часа сутринта – изморени и неспали. Така че единият ден го загубихме. Единственото положително е, че се върнахме радостни във Варна.

Наистина обаче трябва да се помисли малко по-трезво върху тези неща. Примерно, не е нормално Локомотив Пловдив да пътува за Варна точно на Великден за двубоя помежду ни по-следващия понеделник. Аз мисля, че е абсурдно да направиш мач в понеделник след Възкресение Христово. Защо не насрочиха мача ни с Локомотив за сряда 12.04, сряда? Абсурдно е да е играеш ден след Великден.

Надявам се тези хора, които изготвят програмата да дойдат на тренировките и на мачовете. Как ще се случи? Просто това са недомислени неща! Дори и дербито между ЦСКА и Левски е насрочено за тогава.

Тези хора сякаш са сложени там и въобще не се замислят как се отразява това на отборите. Визирам и пътуването на Локомотив Пловдив на Великден, и провеждането на наша тренировка точно тогава.

Всички трябва да правим нещо, за да се развива българския футбол. Ето това е ясният пример, който показва, че само се отбива номера. Визирам тези, които правят програмата за мачовете.

-По време на двубоя с ЦСКА направи впечатление, че и Вие, и колегата Ви Саша Илич на няколко пъти ръкомахахте и реагирахте по-остро на съдийските решения. Справи ли се съдията Георги Димитров, който тъкмо получи наряд след изтекло наказание?

- Мисля, че Георги Димитров се справи с мача. Показа, че нашите съдии могат да свирят добре и да не се подлагат на водещите отбори, както някой негови млади колеги го правят. Мислейки, че така ще тръгнат нагоре в кариерата. А грешат, и то много. И в тази връзка съм малко учуден от назначението на Радослав Гидженов за гостуването ни на Хебър. Той е пловдивски съдия, а ще ни свири мач в Пазарджик…А всички знаем и историята на Гидженов с нашия отбор, свири ни за последно  дербито със Спартак Варна...

-Какви са очакванията Ви за предстоящите полуфинални сблъсъци с Лудогорец за Купата на България?

- Преди първия двубой срещу тях имаме 3 важни мача за първенството. Така има време да мислим за срещите с Лудогорец.

- По-добре ли ще е за Черно море, че крайният победител в тази фаза се определя в две срещи?

- Със сигурност от отборите, които участвахме на жребия, никой не искаше да му се падне Лудогорец. Знаем, че  отборът от Разград е добър и ще ни е трудно, но ние със сигурност ще се опитаме да продължим към финала.

- Още е пресен спомена от последния Ви мач в Разград …

- Дайте да не отиваме пак към съдийството.

-На база на впечатленията Ви предишните ви двубои срещу ЦСКА  и Лудогорец кой измежду тях смятате, че е с по-големи шансове да триумфира с шампионската титла през този сезон?

- Не желая да коментирам другите отбори. Съсредоточен съм изцяло върху нашия тим.

- Има ли приоритет за Черно море или ще се борите и на двата фронта – и за Купата, и за първенство?

- Важен ни е всеки следващ мач.

- Футболистите в отбора мечтаят ли вече за триумф с Купата на България?

- Чак да мечтаят…Радваме се, че зарадвахме нашите фенове, първо.  Второ в  отбора имаме и доста опитни момчета  и трябва бързо да се пренастроят, защото имаме обеца на ухото от предишни години след някой по-значим мач да направим по-слаб. Надявам се да не се повтори.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Илиан Илиев посочи пред SportLive огромна недомислица на ПФЛ и отсече: Надяваме се да триумфираме с Купата на България

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички