Ексклузивно в SportLive! Радослав Димитров – Меси за сблъсъка ЦСКА – Сепси: Шансовете са 50 на 50! Опитът в Европа е най-голямото предимство на „червените“


Ексклузивно в SportLive! Радослав Димитров – Меси за сблъсъка ЦСКА – Сепси: Шансовете са 50 на 50! Опитът в Европа е най-голямото предимство на „червените“
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP

7459 0

Тегленият днес жребий в Нион за втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите отреди тежък съперник за ЦСКА. 31-кратният шампион на България ще се изправи срещу актуалния носител на Купата на Румъния – Сепси. „Червените“ ще приемат съперника си на 27 юли, а реваншът в северната ни съседка ще е на 3 август.

Преди година Сепси разби ЦСКА с 4:0 в контрола по време на подготвителен лагер в Австрия. Румънският клуб е основан през 2011 година и за този период вече завоюва три трофея – две Купи на Румъния, а веднъж се окичи и със Суперкупата на страната.

През последните 4 години в Сепси играеше и бившият национал Радослав Димитров – Меси, който изигра своята роля за спечелването и на 3-те отличия. SportLive.bg потърси за интервю БГ Меси, който преди броени дни премина в Университатя Клуж, за да изрази мнението си относно каприза на жребия, който изправи доскорошния му отбор срещу най-титулувания български клуб.

Ето какво заяви 34-годишният универсален футболист пред медията ни:

-Г-н Димитров, жребият за втория предварителен кръг за Лигата на конференциите противопостави ЦСКА на Сепси. Изтеглиха ли наистина „късата клечка“ „червените“ срещу Вашия доскорошен отбор?

- Мисля, че ще е тежък двубой за ЦСКА. Сепси са добър отбор, който всяка година надгражда. ЦСКА ги очаква наистина труден сблъсък, особено в Румъния, защото се играе доста тежко на стадиона на Сепси.

- Разчитат ли на сериозна фенска подкрепа и какво може да кажете за привържениците на румънския тим?

- Стадионът е мъничък, но кокетен. Капацитетът му е за 8000 души. Съоръжението е ново. Хората са доста ентусиазирани. Подкрепят отбора и почти пълнят стадиона, но не са някакви фанатици и така нататък. Опитват се да правят някаква атмосфера като тази на феновете на ЦСКА. Но обичат много футбола.

- Какви са силните страни на отбора на Сепси?

- Може би колективът е силната страна на отбора. Сега вече смениха и треньора. Предишният беше италианец. При него се играеше доста комбинативен футбол. Искаше да се играе само по земя с топката. Нямам представа какъв ще е стилът на тима при новия треньор, който е румънец и преди това водеше Волунтари.

Не знам каква ще му бъде философията. По принцип работиха 2 години със стария треньор. Поради тази причина не вярвам, че ще сменят всичко. Както казах, колективът може би е най-силното оръжие на този отбор. Разполагат и с няколко наистина класни играчи.

- Напоследък отборът печели и доста трофеи. Последно спечелиха Купата на Румъния преди да напуснете тима.

- За 3 години спечелихме 3 трофея – две Купи на Румъния и една Суперкупа на страната. Това само по себе си говори, че не са случаен отбор.

- Очевидно клубът се развива във възходяща линия…

- Да, така е. Влагат се средства в клуба. Ще бъде доста интересен мач. С нетърпение искам да го видя.

- Все пак според Вас кой е с по-големи шансове да продължи в следващия квалификационен кръг на Лигата на конференциите и ЦСКА ще успеят ли да ги елиминират?

- Пак ще кажа, че на ЦСКА ще им бъде много трудно. Предимство за ЦСКА е може би, че са по-опитни в евротурнирите. Примерно, миналата година със Сепси минахме само един кръг. После срещнахме едни шведи и ни биха.

Според мен, ако ЦСКА има някакво предимство, ще е именно това – опитът в евротурнирите. Но все пак нищо не се знае.

- Каква е прогнозата Ви за крайния изход от сблъсъка?

- Не мога да кажа категорично. Мисля, че шансовете са 50 на 50 и са изравнени. Точно това казвам, че знам каква е атмосферата в Румъния. Наясно съм и как играят там.

От друга гледна точка, в София пред свои фенове и пълен стадион ЦСКА също играе много силно. Ще бъде наистина доста интересно и вълнуващо.

-Какво друго любопитно покрай румънския клуб бихте откроил?

- Интересното е, че повечето финансови средства в клуба идват от Унгария. Градът се намира в унгарска зона, ако мога така да се изразя. Има много унгарско-говорящи хора, нищо, че е в Румъния. Примерно в града около 80% говорят унгарски. Разбира се, не е проблем да се разбират помежду си и на румънски.

-Как се стигна до раздялата Ви със Сепси и имахте ли желание да останете в клуба?

- След 4 години малко или много си омръзнахме. Не успяхме да се договорим за едни неща и така се стигна до раздялата. Мисля, че за 4 години постигнах доста неща с отбора. Изиграх 150-160 мача. Във всеки двубой играех на 100%. Мисля, че сме доволни и двете страни една от друга. Постигнатото за този период не е малко.

Разделихме се приятелски, без проблеми. Отидох в друг отбор, който е наистина голям клуб в Румъния – Университатя Клуж с много фенове. Всичко е ОК. Ще стане така, че ще играя по-дълго в Румъния, отколкото в България. Това лято правя 8 години в местния шампионат и почвам девета. 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички