Защо жребият за ЦСКА бе възможно най-лошият? Кой е съперникът за Лигата на конференциите - Сепси


Защо жребият за ЦСКА бе възможно най-лошият? Кой е съперникът за Лигата на конференциите - Сепси
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8622 0

Бе изтеглен жребият за втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Останалият съвсем близо до титлата в Първа лига ЦСКА бе поставен, но съдбата му подбра най-трудния от потенциалния опоненти, които можеше да срещне.

"Армейците" ще се изправят срещу румънския Сепси. Това е и носителят на Купата на Румъния, като с това си постижение заслужи място в Европа. В крайното подреждане на шампионата в северната ни съседка пък отборът финишира на 6-о място.

Кой е румънският Сепси?

Отборът е създаден съвсем наскоро - през 2011 година. Въпреки това Сепси може да се похвали с три трофея до момента - два от които - за Купата на Румъния, след два поредни триумфа. Другият успех е от Суперкупата на страната, за която ще има възможност отново да се бори - срещу изненадващия шампион Фарул Костанца.

В тазгодишния финал Сепси пребори Университатя Клуж след драматични дузпи. В мачовете във финалната шестица пък Сепси успя да не загуби срещу бъдещия шампион Фарул Костанца след равенство 1:1. През последния сезон пък Сепси попадна в шампионската група (най-добрите 6) за първи път от сезон 2018/19 насам.

На фона на другите потенциални съперници за ЦСКА, определено румънците бяха късата клечка. "Армейците" можеха да срещнат още Петроклуб (Молдова), Актобе (Казахстан), Торпедо (Беларус) или победителя от двойката Арарат (АРмения) - КФ Егнатия (Албания).

Съставът на Сепси е оценен на 15,36 милиона евро, като има цели седем футболисти, които са оценени на 1 милион евро или повече. За сравнение, играчите на ЦСКА са оценени общо на 19,15 милиона евро от Transfermarkt, като десетима струват 1 милион евро или повече.

В контрола между двата отбора през миналото лято пък Сепси победи ЦСКА с разгомното 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички