Дубълът на ЦСКА вкара 5 гола за 1 полувреме за разгром над Оборище Панагюрище


Дубълът на ЦСКА вкара 5 гола за 1 полувреме за разгром над Оборище Панагюрище
Снимка: CSKA.BG

1920 0

Дублиращият тим на ЦСКА постигна нова разгромна победа над свой съперник в Трета лига. Този път под точния мерник на младите "армейци" попадна Оборище (Панагюрище), който си тръгна от "Българска армия" с 6 попадения във вратата си.

Още по-впечатляващ успеха на домакините направи фактът, че 5 от головете паднаха през първите 45 минути на двубоя.

Голмайстори за "червените" бяха Александро Николов на два пъти (15' и 31'), Илиан Антонов (27'), Павел Жабов (41') и Александър Георгиев (88'). Едно попадение добави и Никола Лалев от отбора на гостите, който си вкара автогол в 43-ата минута.

Успехът е 6-и за "армейците" в 13 двубои от началото на сезона. Към момента те се намират на 4-о място в класирането с актив от 21 точки и на 5 зад третия ФК "Кюстендил".

Ето как протече двубоят, проследен от уебсайта на "червените":

"Първото полувреме започна отлично за младите армейци, които откриха резултата още в 15-ата минута на срещата, когато Илиан Антонов направи хубав пробив по левия фланг и центрира към връхлитащия на скорост Алесандро Николов, които с едно докосване се разписа на празна врата за 1:0. Натискът на червените продължи и в 20-ата минута голмайсторът Николов подаде към Росен Маринов, който стреля силно с глава, но кълбото се отби от напречната греда.

В 27-ата минута Георги Димитров открадна топката в половината на гостите и направи хубаво извеждащо подаване към Илиан Антонов, който майсторски се разписа за 2:0. В 31-ата минута Петко Панайотов се пребори с няколко играчи на Оборище в тяхното наказателно поле и центрира към Алесандро Николов, който с много красиво и технично отиграване с пета направи резултата класически с второто си попадение в двубоя. Пет минути преди почивката Павел Жабов се откъсна сам срещу вратаря на гостите и бе повален в наказателното поле. Главният арбитър мигновено посочи бялата точка, а зад топката застана потърпевшият Жабов, който стреля безпогрешно в долния ляв ъгъл и се разписа за 4:0. В последвалата атака Никола Лалев от гостите си отбеляза и автогол след добра изява на Алесандро Николов, който пусна остър пас пред вратарското поле. По този начин първата част приключи при резултат 5:0 за ЦСКА.

През второто полувреме в различни периоди от време в игра за червените се появиха Александър Бучков, Лъчезар Иванов, Теодор Апостолов, Роберто Щилянов и Александър Георгиев които замениха Илиян Димитров, Георги Димитров, Алесандро Николов, Илиан Антонов и Росен Маринов. Младите армейци продължиха да доминират и да търсят още попадения, но направиха няколко пропуски и чак в 88-ата минута влезлият след почивката Александър Георгиев оформи крайното 6:0, след пас на Роберто Щилянов. По този начин ЦСКА II разгроми с 6:0 отбора на Оборище (Панагюрище) и заема четвърто място във временното класиране с актив от 21 точки.

Ето кой от талантите на "армейците" приключи с дублиращия отбор и се надява на шанс в мъжкия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички