Белчев: В ЦСКА има израстване, той никога не е аутсайдер


Белчев: В ЦСКА има израстване, той никога не е аутсайдер
Снимка: БГНЕС

2753 0

Бившият старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев говори преди срещите между "червените" и Базел от плейофите в Лигата на конференциите. Швейцарският гранд е добре познат на българския специалист, тъй като именно той бе начело на "армейците", когато елиминираха "червено-сините" по пътя към груповата фаза в Лига Европа.

Това се случи през 2020-а година, но общите признаци оттогава не са никак много. Ето какво каза Белчев в интервю за Дарик радио и dsport:

"Със сигурност ще има голяма разлика, защото и в двата отбора футболистите са различни. Различното е, че и победителят се решава в два мача. Мисля, че няма да има нищо общо на единия мач с другия. Следя ги от общ интерес, но виждам, че тази година отборът още няма победа в първенството. Не мога да кажа нищо за Базел в интерес на истината", обясни старши треньорът на ЦСКА II.

"ЦСКА до момента се представя много добре и мисля, че има много големи шансове срещу Базел. Треньорите са добре подготвени и ще се справят с това предизвикателство и отново ЦСКА ще бъде в групите на Лигата на конференциите. Всичко ще бъде важно. Колегите са добре подготвени и ще направят така, че да покажат най-доброто лице на ЦСКА", заяви Белчев относно шансовете на българския гранд.

"Не мисля, че на този етап може да се каже кой е фаворит. Предишният път ние бяхме аутсайдери, но вече на този етап от надпреварата не мисля, че ще има явни аутсайдери. ЦСКА няма как да бъде аутсайдер с който и да играе. Надявам се да покажем повече зрялост и да излезем победители. Винаги може още и трябва да е така, за да може нивото на футбола в България да е на по-високо ниво", заяви той по повод представянето на българските отбори в Европа.

"Да, има израстване. Ето, че за трета поредна година ЦСКА е на прага да влезе в групите на Лигата на конференциите. Лудогорец със сигурност ще се класира в един от турнирите. Левски беше на крачка от плейофите, така че мисля, че има напредък", завърши Белчев.

"Вечерта преди мача имахме пресконференция. Нямаше нито една швейцарска медия, а имаше само ваши колеги и аз разбрах, че от отбора на Базел ще има голямо подценяване. Те не ни брояха и смятаха, че са сигурни, че ще влязат спокойно в групите. Тогава разбрах, че ние сме на прага за нещо добро за българския футбол и в частност за ЦСКА.

Когато вкарахме изравнителния гол, аз бях сигурен, че физическото предимство беше на наша страна и беше въпрос на време да вкараме втори гол", разказа Белчев за ситуацията преди и по време на двубоя с Базел през 2020 г.

Вижте какво смята и Петър Александров за сблъсъка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички