Дните в навечерието на дербито с Лудогорец може да се окажат кошмарни за ЦСКА


Дните в навечерието на дербито с Лудогорец може да се окажат кошмарни за ЦСКА
Снимка: Mario Chomakliyski / LAP.bg

3080 0

С победата си над Славия за Купата на България (1:0) ЦСКА частично завърши успешно задачата си в оставащите три срещи от календарната 2023 г.

В петък "червените" се простиха с възможността да вземат и пълен актив от "белите" в Първа лига (1:1) и сега отново са на една грешка разстояние от Лудогорец. Именно срещу "орлите" ще бъде последният двубой за годината, а и в ерата на стадион "Българска армия". 

Феновете на 31-кратните шампиони се надяваха в навечерието на серията от срещи на три поредни победи или поне 2 такива преди битката с разградчани, но никого не могат да обвиняват този път.

Какво се случва с Бусато

На "Армията" вече гледат към планирания празник в неделя, а двубоят на терена ще е "черешката" и този път отборът ще трябва да е мобилизиран до крайна степен. Лошото е, че не се знае дали на линия ще бъде несменяемият Густаво Бусато...

Бразилецът получи тежък удар в заключителните минути във вторник вечер и не успя да довърши срещата. След нея Ел Маестро намекна, че футболистът изпитва болки, а повече информация се очертава да има в сряда след медицинските прегледи. 

Оптималният вариант при нужда от подобна рокада в състава на Ел Маестро е пускането на Димитър Евтимов. Българинът обаче рядко получава шанс и преди броените минути днес - той игра последно за Купата през април. Тогава ЦСКА отпадна на 1/4-финалите за Купата от Черно море, а стражът допусна два гола и бе неубедителен - 1:2. 

След това имаше и незначително участие в шампионатен разгром пред месец май над Ботев Враца с 5:1 и отново успя да допусне попадение. 

В кое отношение още ЦСКА може да изгори

На пръв поглед още два въпроса тревожат "червените". Един от тях е свързван с наказаните след битката за Славия, защото се стигна до бой в тунела и още не се знае дали за него ще има обвинени. На другата крайност по темата е сърцатият боец Тибо Вион, който се завръща след изтърпяно наказание за жълти картони. 

По другата тема дори се изказа ръководителят Филип Филипов - потенциалните съдии, които ще ръководят срещата. В ЦСКА се надявали Драгомир Драганов и Радослав Гидженов да не получават назначение за двубоя. 

Ето какво точно обясни Ел Маестро за състоянието на Бусато!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички