"Децата" на Септември срещу ЦСКА на средна възраст 23,8 години


"Децата" на Септември срещу ЦСКА на средна възраст 23,8 години
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3892 0

Неделният ден в Първа лига донесе много емоции, голяма част от които свързани с двубоя между ЦСКА и Септември на стадион "Васил Левски". "Армейците" взеха минимален успех и запазиха мястото си на върха в класирането.

Погледите обаче останаха вперени в начина, по който възпитаниците на Саша Илич откриха резултата. Попадението дойде след изпълнен от Юрген Матей силен тъч към излизащия на стрелкова позиция Дюкенс Назон, докато противников играч лежи извън терена.

Правилникът сочи, че когато даден състезател не е в очертанията на игрището, футболистите не са длъжни да спрат играта, освен ако няма изрично нареждане. Такова нямаше, но "червените" все пак отнесоха солидна доза критики в социалните мрежи.

Най-разпространената от тях бе, че "армейците" са победили "децата" на Септември нечестно, което бива определяно като позор за 31-кратния шампион. Ако се направи дори най-кратко проучване на стартовия състав на символичните домакини обаче, става ясно, че той е далеч от "детски".

23,8 години е средната възраст на 11-е избраници на треньора Светослав Петров. На приблизително същата възраст са част от най-големите таланти на световния футбол като Килиан Мбапе, Жоао Феликс, Кай Хаверц, Еди Нкетиа и други, вече утвърдили имената си в най-великата игра. За съпоставка - стартовите 11 на ЦСКА в срещата бяха на средна възраст от 25,4 години.

Ето как бившият директор при "червените" Дуци Симонович отговори на критиките към отбора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички